Vizsgáznak az első komolyzenei menedzserek

2017. május 11-én a Benczúr Házban és május 12-én 19 órától a Fúgában látható, hallható a Werk Akadémián most először indult Komolyzenei menedzser képzés két vizsgakoncertje, Meczner Verának, a szak mentorának támogatásával. 
 
Mozart a Házban – 2017. május 11. 19 óra, Benczúr Ház
 
A koncert fókuszában Mozart sokoldalú munkássága áll, az ő ismert és közkedvelt darabjait hallgathatják meg a nézők fiatal zenészek tolmácsolásában. A zeneszerző ismert operáiból hangzanak el népszerű áriák, az Exsultate, jubilate szólómotetta, bravúros zongoraművek és kamarazenei darabok.  A koncert különlegessége, hogy nem egy műfajra koncentrál, hanem Mozart életművének sokszínűségét kivánja felmutatni.  
Az est fellépői között szerepel Mikecz Kornél operaénekes, Tótpál Szilvia operaénekesnő, aki Ausztriában is sikeres szereplője a zenés produkcióknak, Váradi László, a Zeneakadémiának a Virtuózokból már jól ismer zongora szakos hallgatója, Németh Zsombor, a bécsi Hochschule für Musik und darstellende Kunst doktori fokozatú hallgatója. Antós Dénes, Bali Gabriella, Réthy Eszter, Filip Lilla és Frenyó Anna, a Zeneakadémia hallgatói Mozart A-dúr klarinétötösét adják elő. 
 
Facebook event.
 
Arany 50 árnyalata – 2017.május 12. 19 óra, FUGA
 
A komolyzenei menedzser képzés hallgatói látszólag formát bontanak, amikor Arany János irodalmi hagyatékát új megvilágításba helyezve Borsi-Balogh Máté színművész e.h. segítségével idézik meg a 200 éve született Arany Jánost. Verseit az Anima Musicae Kamarazenekarral foglalják szokatlan, ám annál izgalmasabb zenei keretbe. A műsorban Chopin, Schubert, Schumann, Liszt és Csajkovszkij műveiből hallhat a közönség a nagyszalontai zseni költeményeire rímelő válogatást.  
 
Facebook event.