Enteriőrstylist képzés

A KÖVETKEZŐ KÉPZÉS INDULÁSÁNAK IDŐPONTJA:

2018. szeptember 17.

A Werk Akadémia 2009-ben elindította az enteriőrstylist szakot. Azóta kiderült, a képzés valós piaci igényeket elégit ki.  A Werk élményszerűen, a gyakorlatban mutatja be ennek a viszonylag friss szakmának a lényegi sajátosságait.  Az enteriőrstylist képzésének alapkoncepciója az, hogy a hallgatók nem berendezési szabályokat, hanem térteremtési szemléleteket és módokat sajátítanak el. 

Életünk elképesztő sebességgel változik. A 21. századi enteriőrstylistnak az egyik legfontosabb feladata, hogy a tereket képes legyen rugalmasan formálni életünkhöz, történéseinkhez, a világ változásaihoz. Legyen az akár lakás, iroda, bolt, kocsma vagy egy alkalmi esemény tere. Ezeket a félig kötött tereket (semi-fixed feature space) mi teremtjük magunknak, mégis meghatározzák szabadságunkat. 

Hogy miben különbözik az enteriőrstylist feladata a lakberendezőétől, a belsőépítészétől, a látványtervezőétől?

A lakberendező olyan tereket tervez és kivitelez/tet, amelyben az emberek laknak, pihennek, szórakoznak – egyszóval élettereket tervez, ahol a funkciónak és az ergonómiának alap szerepe van. Az enteriőr stylist olyan tereket tervez, amelyek jól mutatnak fotón, egy-egy rendezvényen, filmes helyszínként vagy kirakatban. 

Megmutatjuk, hol húzódik a határ a filmes berendezés, a design magazinok fotóit és az élettereinket berendezők munkái között, megtudod, kinek mi a feladata és hogyan születik meg egy stylingolt fotó, egy látványterv vagy egy tervdokumentáció.

Hol tart a világ - ha építészetről és belsőépítészetről van szó? Kik a világ formatervezését, és ez által a mindennapjainkat meghatározó designerek, tervezők? Melyek az idei év trendjei, lakberendezési irányzatai? Milyen anyagokkal és bútorokkal találkozhatunk a hazai kínálatban, és miként használhatjuk fel azokat? 

A Werk minden képzésén felkészít arra, hogy önálló vállalkozóként, saját brandet építs. És miközben megtanulod az elképzeléseidet formába önteni, hogy azokat prezentálni tud reménybeli megrendelőidnek, elsajátíthatod egy piacképes szakma alapjait, megismerheted annak hazai közegét.

Jelentkezem erre a szakra »

Tematika

A képzésben résztvevők megkapják a tervezéshez szükséges alaptudást, belsőépítészeti és stílus alapismereteket, alaprajz rajzolási és tervezési alapokat, designtörténeti ismereteket. Mindkét szemeszterben kapnak gyakorlati feladatot, egy enteriőr megtervezését, újragondolását, átalakítását - természetesen tanári vezetéssel. Nagy hangsúlyt fektetünk a magazinos enteriőrstylingra, ezen felül bepillantást nyújtunk a food-, film-, kirakat-, televíziós- és rendezvény styling területeire is.

A szak célja, hogy a résztvevő a két szemeszter végeztével az enteriőrstyling minden területére betekintést nyerjen és ki tudja választani, hogy melyik irányban haladjon tovább, és a szak végeztével saját munkákat legyen képes megvalósítani. Mindkét félév vizsgával zárul, ezeken a szemeszter alatt kiadott feladatokat kell bemutatni. A tervezéshez szükséges műszaki alapismeretek elsajátítását is szorgalmazzuk, gépi tervezést tanítunk (ARCHLine Xp), a tervek bemutatásához szükséges programokat és készségeket tanítjuk meg.

Hangsúlyt fektetünk a személyes márka (personal branding) formálására, kialakítására és a leendő ügyfelek előtti prezentációjára.

A Werk Akadémia ezeken túl betekintést nyújt a legfrissebb hazai és nemzetközi design lapok, trendek, események világába is. A Werk sajátossága, hogy az enteriőr-stylistok bekapcsolódhatnak az Akadémia filmszakosainak stábmunkájába, és több valós tervezési felkérés is érkezik a félévek során, ahol élesben is kipróbálhatják magukat a hallgatók.

Tantárgyak

Színtan, Formatan, Kézirajz, Számítógépes tervezés, Enteriőr tervezés, Művészettörténet és esztétika, Bútortörténet, Belsőépítészeti alapismeretek, Anyagismeret, Kortárs építészet, Kortárs belsőépítészet, Enteriőr styling (magazin, event, kirakat, food, film, tv, dekor), Enteriőr fotózás, Banding,
Fénytervezés, Vállalkozási alapismeretek, Gyakorlati órák.

A szak tanárai

Barabás Zsófi - festőművész, Barbay Csaba - fotóművész, Bakonyi Gyöngyi - design szakértő, Bakcsy Árpád - fotóművész, Bara Ákos - belsőépítész, Fias Berta - enteriőrtervező, Fónagy Dóra - belsőépítész, Hódi Rezső - grafikusművész, Keresztes Szilvia - textil trendszakértő, Lovas Cecília - enteriőrtervező, Mihály Éva - városgazdász, újságíró, Nikoletti Petra - blogger, lakberendező, Pauló Tamás - faipari mérnök, Pszota László - designer, Révész Emese - művészettörténész, Réz András - filmesztéta, író, Szűcs Idlikó - enteriőrstylist, Varga Béla - világítástervező, Weiler Péter - képzőművész, designer, Wein Krisztina - blogger, lakberendező,

Az oktatás időtartama

A képzés két féléves, azaz egy éves. Időtartama félévenként 12 hét, heti három nap. Összesen évi 288 elméleti és gyakorlati óra.
Az oktatás kedd, csütörtök és pénteki napokon zajlik 17.00 - 20.30-ig.
 

Elnyerhető végzettség

Werk Pass magánoklevél, amely a képzés elvégzését igazolja enteriőr-stylist megnevezéssel. Tartalmazza, hogy a végzett a képzésben mely tanároktól és mit tanult, valamint a gyakorlati helyeket, munkákat, melyekben részt vett. A WerkPass elnyerésének feltétele két sikeres vizsga.

Mentor

Fias Berta - www.luispirit.hu

Képzési díj

229 000 Ft/félév. A Werk biztosítja a részletekben történő fizetést. A tandíjbefizetéssel minden résztvevőnek biztosítjuk a szakok közötti átjárhatóságot, más szakokra való áthallgatást.

Végzettek véleménye