FILMES MESTERKÉPZÉS A WERK AKADÉMIÁN

2017 őszétől új, rugalmas struktúrában képezzük a filmes előképzettséggel rendelkező hallgatókat, például a Werkben végzetteket is. A mesterképzés lényege a filmkészítés, a filmcsinálás, egy vagy több komolyabb kisjátékfilm elkészítése. Ezen belül két szakirány indul. 
 
- A rendezés/írás szakirányon belül a leghangsúlyosabb a forgatókönyv-fejlesztés, a dramaturgia, a történetmesélés, a műfaji sajátosságok, valamint a képalkotáshoz tartozó ismeretek. Ezekhez kapcsolódnak a gyártás-előkészítés ismeretei.  A képzés befejezése után a résztvevők a rendezői ambíció mellett tökéletes alkalmasságot szereznek  a rendezőasszisztensi munkakör betöltésére.  
 
- A vágás/szerkesztés szakirányon belül is hangsúlyos a történetmesélés, a filmelemzés és a műfaji ismeretek. Itt azonban meghatározóak a haladó vágási ismeretek és az utómunka feladatainak, rendszerének megismerése.   A képzés befejezése után a résztvevők alkalmassá válnak a vágóasszisztensi munkakör betöltésére. 
 
A mesterkurzus  során a filmötlettől a mozi bemutatóig juthattok el.  A képzés tehát a film konkrét készítési folyamatát kíséri végig szeptembertől-júniusig. 
 
Itt már fontossá válik az önálló út, önálló nyelv és stílus megtalálása, olyan alkotások elkészítése, amelyek az alkotói portfolió megalapozása mellett alkalmasak lehetnek pályázatokon, fesztiválokon, szemléken való bemutatkozásra is.
 
JELENTKEZÉS
 
A filmes mesterkurzusra azok jelentkezhetnek, akik már folytattak előtanulmányokat – akár a Werkben, akár azon kívül -, részt vettek egy vagy több film elkészítésében. Ha erre jelentkezel, az ismerkedő beszélgetésre elhozhatod a filmterveidet is.  
 
A filmes mesterkurzust 12 fő jelentkezése esetén indítjuk.
 

 

Jelentkezem erre a szakra »

A szak tanárai

Dubóczky Erzsébet rendezőasszisztens, Hargittai László (Pamacs) vágó, Kovács Kriszta (dramaturg), Marton Frigyes operatőr, Soós Péter rendező, Varró Attila  (filmelmélet)
 

Képzési díj

bruttó 260 000 Ft/félév

Végzettek véleménye