Filmes hiányszakmák ösztöndíjjal

A KÖVETKEZŐ KÉPZÉS INDULÁSÁNAK IDŐPONTJA:

2018. szeptember 17.

A magyar filmgyártás szakemberhiánnyal küzd. 2016 novemberétől a Werk Film Akadémia részt vesz a Nemzeti Filmalap hiányszakmai képzésében. Ennek keretében hallgatóinak egy része sikeres felvételit követően ösztöndíjat nyer tanulmányaira. Első menetben két képzés hallgatói jutnak támogatáshoz: a rendezőasszisztens és a naplóvezető (scripter) kurzus hallgatói.

Rendezőasszisztens. A képzés 10 fő ösztöndíjassal 2016. októberben elindult. A program célja olyan szakemberek képzése, akik a rendező asszisztenseként a legpontosabban ismerik a rendező elképzeléseit, ennek megfelelően hivatottak azt felelősen képviselni a különböző részlegeknél, és ennek szellemében vezetni végig a filmkészítés valamennyi fázisát. A rendezőasszisztensi munkakör a legkomplexebb a filmes stábon belül. A kurzuson sikeresen végzettek rendezőasszisztensként lesznek képesek részt venni filmalkotások előállításában.
 
Naplóvezető (Szkripter) . A naplóvezető tevékenysége a filmkészítés két fázisát is szorosan érinti. A forgatás során pontos naplót vezet a leforgatott anyagról. Az általa pontosan lejegyzett egyéb adatok lehetővé teszik, hogy sem tartalmi kapcsolódásban, sem kompozícióban, sem technikai konzekvenciákban ne történjen hiba. Ismeri azokat a manuális és technikai módszereket, melyekkel bármikor rekonstruálni tudja egy-egy felvétel körülményeit. A kurzuson sikeresen végzettek szkripter szakemberekként lesznek képesek részt venni filmalkotások létrehozásában.
 
A képzés várhatóan 2017. január 21-én indul. 8 fő ösztöndíjas felvételére van lehetőség. A képzésre a jelentkezés folyamatos.

Tematika

Az egyes szakok tanárai szakmájuk legjobbjai, a 10 éves Werk Akadémia sikeres és népszerű oktatói.
A szakokra a jelentkezés és a felvételi 2016. augusztus 1-től kezdődik. 

A szakok tervezett indulási ideje: 2016. szeptember 19. 

A szakokon a képzés 2 modulos (féléves). Az első modul elvégzése után a hallgatók várhatóan részt vehetnek a Nemzeti Filmalap filmes gyakornoki programjában, vagyis filmes produkciók gyakornokai lehetnek.  

A képzés második moduljában önálló vizsgafilm készítésében vesznek részt.
A szakokon való képzés részvételi díja bruttó 260 0000 Ft/ modul. Amennyiben a Werk Akadémia szerződést köt a Nemzeti Filmalappal, a képzési díj Nemzeti Film Alap által támogatott részét a hallgatóknak ösztöndíj formájában visszatéríti.    

A képzések csak 8 fő esetén indulnak.

Mentor

Dubóczky Erzsébet, vollart@gmail.com, T: 0630 460 2225

Képzési díj

260 000 Ft/félév

Végzettek véleménye