A KÖVETKEZŐ KÉPZÉS INDULÁSÁNAK IDŐPONTJA:

2018. szeptember 17.

WERK ÍRÓ AKADÉMIA

A képzés célja a prózaírás technikáinak elsajátítása. Nemcsak szépírói hasznosításra, hanem a szunnyadó kreativitás kiélésére, sőt, egy-egy minisztériumi, banki vagy éppen jogi szöveg megírására is hasznosítható tudást kíván nyújtani. Mindezt a gyakorlatban. Az Akadémia módszere ősi és egyszerű: a beiratkozók a tanár által megadott témákra szövegeket írnak, majd azokat mindenki okulására közösen kielemzik. Többek között olyan ismert és elismert magyar írókkal, mint Szécsi Noémi Európa Díjas írónő, Cserna-Szabó András író, Péterfy Gergely író, Márton László író. Szerintük ugyanis az írás nemcsak mágia, mesterség is. Tehát tanítható.

Jelentkezem erre a szakra »

Tematika

A képzés során műhelymunkában a közös írásgyakorlatok és szövegértelmezések során elsajátíthatóvá válik a karakterépítés, feszültségkeltés, hangulatteremtés és megannyi más, kulcsfontosságú írói eszköz használata. A résztvevők fakultatív programként - külső vendégként - látogathatják a Werk Film Akadémia forgatókönyvíró kurzusát is.

A Werk Író Akadémia résztvevői esélyt kapnak arra, hogy mindent megtudjanak a szövegeikről, melyeket eddig féltek megmutatni. A szak történetében már több tehetség is akadt, akinek elkészült munkája kiadóra talált.

Tantárgyak

Rövidre vágva - novellaszeminárium - Cserna-Szabó András
Könyvkiadási és marketing ismeretek; Az irodalmi mű szerkesztése és erkölcse - Kőszeghy Péter
Olvasásszeminárium - Bárány Tibor
A mondattól a szövegig - Péterfy Gergely
Az írás mint kézművesség - Márton László

A szak tanárai

Alapoktatók:

Bárány Tibor kritikus, Cserna-Szabó András író, Márton László író, Péterfy Gergely író, Kőszeghy Péter irodalomtörténész, könyvkiadó, Szécsi Noémi író; Forgách András író, Kukorelly Endre író, Gáspár Ildikó dramaturg, Kőszeghy Péter irodalomtörténész, könyvkiadó, Bárány Tibor kritikus, Tompa Andrea író, színikritikus, Nádor Zsófia, irodalmi szerkesztő

Az oktatás időtartama

A képzés két féléves. Félévenként 10 héten keresztül, hetente két hétköznap este, 17.00 és 20.30 között zajlik a Werk Akadémia kreativitásra ösztönző, inspiratív helyszínén, a 8. kerület Salétrom u. 4-ben. A képzés a szak jellegének megfelelően kiscsoportos. A minimális csoportlétszám 10, a maximális 15 fő.

Elnyerhető végzettség

A képzésen elnyerhető tanúsítvány: Werk Pass magánoklevél, amely a képzés elvégzését igazolja. Tartalmazza, hogy a végzett a képzésben mely tanároktól és mit tanult.

Mentor

Schulcz Katalin: eska54@gmail.com, T: 0620 986 3966

Képzési díj

A szak képzési díja 169 000 Ft/félév. A Werk biztosítja a részletekben történő fizetést. A tandíjbefizetéssel minden résztvevőnek biztosítjuk a szakok közötti átjárhatóságot, más szakokra való áthallgatást.

Végzettek véleménye

Bartyik Gabriella véleménye

A kurzus folyamán rengeteg olyan útmutatást és visszajelzést kaptam az írásaimmal kapcsolatban, amelyeket éreztem ugyan korábban, de képtelen voltam megfogalmazni. A tanárok - bár a hangulat inkább barátok közötti beszélgetésre emlékeztetett - nagylelkűen osztották meg velünk tudásukat, és rengeteget segítettek abban, hogy az írásainkra adott véleményükkel, javaslatukkal fejlődni tudjunk. Az Íróakadémia inspirációt adott az íráshoz, és ahhoz, hogy önbizalommal forduljak az írás felé, a fiatal tanárok pedig meggyőztek arról, hogy ha megélni nem is, érvényesülni és kibontakozni igenis lehet az irodalmi életben.

Kovács Orsolya véleménye

A legtöbbet talán a tanárok és előadók hozzáállása tett hozzá a kurzushoz. Szécsi Noémi kedvessége, Cserna-Szabó András pikírt humora vagy Lovasi András lelkesedése, amellyel hozzánk és a tanításhoz fordultak, elképesztően kellemes meglepetés volt, és rengeteget segített abban, hogy fejlődjünk a prózaírás területén.

Biczi Tamás

Véleménye ITT.