Képzőművészeti Menedzser Képzés

A KÖVETKEZŐ KÉPZÉS INDULÁSÁNAK IDŐPONTJA:

2018. szeptember 10.

Trendek, áramlatok, irányzatok a képzőművészeti szcénában, Vállalkozási ismeretek, Szerzői jogi ismeretek, Kommunikációs és prezentációs technikák, A sajtómunka, Az aukciók világa, Nemzetközi és hazai fotóművészet, A kortárs hazai és nemzetközi képzőművészet főbb alkotói és piaci megítélésük.

A képzés bemutatja a műtárgy piac nemzetközi és hazai trendjeit, különös tekintettel a képzőművészeti alkotásokra, a piac jellemzőit, annak összetételét, legfontosabb szereplőit és értékesítési irányait.  Bemutatja a piac és a gyűjtő kapcsolatát, a műkereskedelem szervezeti és gazdasági rendszerét, a kereskedelem elemi technikáit, értékesítési formáit és marketing-kommunikációs stratégiáját.

A Werk képzése erősen gyakorlatorientált, a szak résztvevői bekapcsolódnak az általuk kiválasztott galériák munkájába. 

A szakot modulonként 8 fő jelentkezése esetén indítjuk.

Jelentkezem erre a szakra »

Tematika

Trendek, áramlatok, irányzatok a kultúrában, Vállalkozási ismeretek, Szerzői jogi ismeretek, Kommunikációs és prezentációs technikák, A sajtómunka, A képzőművészeti újságírás sajátosságai, A kortárs hazai és nemzetközi képzőművészet főbb alkotói és piaci megítélésük.

A képzés vizsgával zárul, melynek során a résztvevők egy reprezentatív nyilvános kiállítást rendeznek.

Tantárgyak

Galéria menedzsment, Szerzői jog, Kiállításrendezés, Művészettörténet, Vásárszervezés, Művészmenedzsment, Képzőművészeti szaksajtó, Kommunikációs és marketing ismeretek, Árképzés

A szak tanárai

Hegedűs Orsolya, az acb Galéria vezetője, Kovács Krisztina, a Várfok Galéria művészeto vezetője, Ledényi Attila, az Art Market Budapest igazgatója, Révész Emese művészettörténész (Magyar Képzőművészeti Egyetem)

A szak tanárai voltak: Szentivényi Réka (Lumas Galéria vezetője), Trembeczky Péter (fotótörténész), Szalóky Károly (Várfok Galéria vezetője), Varga Zsuzsa (Amadeus Alapítvány menedzsere),Németh Orosolya (NextArt Galéria vezetője),  Legeza Dénes (szerzőijogász), Vedres Hajni (POPUp kiállítások szervezője), Bordács Andrea (Új Művészet szerkesztője),Csejdy Réka (sajtófőnök), Kollmann Áron (RePublic Group), Molnár Ani (Molnár Ani Galéria vezetője), Német Szilvia (Dovin Galéria kurátora), Réz András, Sipos Tünde (Biksady Galéria művészettörténésze), Szűcs Attila (festő), Dr. Tóth Márk,  Topor Tünde (ArtMagazin főszerkesztője), Verebics Ágnes (festő)

Az oktatás időtartama

Az órák hétfőnként és csütörtökönként 17-20 óra között lesznek a Werk Akadémián. 

Mentor

Bérczi Linda, művészeti menedzser

Képzési díj

195 000 Ft/félév. A Werk biztosítja a részletekben történő fizetést. A tandíjbefizetéssel minden résztvevőnek biztosítjuk a szakok közötti átjárhatóságot, más szakokra való áthallgatást.

Végzettek véleménye