Művészeti menedzser képzés

A Werk Akadémia művészeti menedzser képzése piacképes, a teljesítményt felismerni és sikerre vinni tudó szakembereket kíván képezni a gomba módra szaporodó kulturális, oktatási, reklám- és média tevékenységet folytató vállalkozások, intézmények számára. A Werk interaktív formában, a szakma kiemelkedő és befolyásos képviselőinek meghívásával, folyamatos személyiségfejlesztés és kommunikációs tréningek beiktatásával, trendi, kellemes környezetben közösséget épít.

A képzés során a résztvevők nagy gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek a képzőművészet, a színművészet és könnyűzene menedzselése területén. A tapasztalat mellett olyan kapcsolatihálót hozhatnak létre, amelyet egész életük során használhatnak.

A képzés két modulos, mely modulok időrendben felcserélhetőek, tehát keresztfélévben (februárban) is csatlakozni lehet hozzá.

Az alapmodulban résztvevők a Werk valamennyi más képzéséhez hasonlóan az önmegismerésre és tudatosságra irányuló tréningek mellett a kisebb és nagyobb nyilvánosságokban való szereplés technikáit is elsajátítják. S mivel a Werk erősen gyakorlatorientált, már ebben is lehetőséget teremt a frissen szerzett képességek éles helyzetekben való kipróbálására, tehát a művészeti menedzsment szakos résztvevők megismerkednek az alapvető prezentációs technikákkal, a képzés végén pedig maguknak is prezentálniuk kell.  A képzésben részt vevők átfogóan foglalkoznak a menedzsment olyan elemeivel, mint a vállalkozási ismeretek, szerzői jogi ismeretek, brand építés, marketing, kommunikáció, PR, online marketing, rendezvényszervezés, prezentációs technikák. Emellett betekintést kapnak a következő modul szakirányaiba is.

A második modulban van lehetőség a Képzőművészeti menedzser, Komolyzenei menedzser, Könnyűzenei menedzser és a Színházi menedzser szakirányokra való szakosodásra. Ez a félév már jelentősen gyakorlat és kapcsolat orientált, így a résztvevők rengeteg helyszínre juthatnak el és köthetnek életre szóló barátságokat. 

Jelentkezem erre a szakra »

Az oktatás időtartama

Az 1. félévben (alapozó) 144 óra, ebből 124 óra elmélet, 20 óra gyakorlat. A 2. félévben a választott szakiránynak megfelelően az alábbiak szerint alakul:

- komolyzenei menedzser félévl: 96 óra
- könnyűzenei menedzser félév: 96 óra
- képzőművészeti menedzser (kurátor) mélévl: 96 óra
- színházi menedzser félév: 96 óra

Az oktatás általában hétfő, szerda és pénteki napokon zajlik 17.00-20.30-ig, egyes szakokon szombaton is.

Elnyerhető végzettség

A képzésben végzettek olyan tanúsítványt - Werk Pass-t - kapnak, amely a képzés elvégzését igazolja Művészeti menedzser - Színházi menedzser/Komolyzenei menedzser/ Könnyűzenei menedzser/Képzőművészeti menedzser megnevezéssel. Tartalmazza, hogy a végzett a képzésben mely tanároktól és mit tanult, valamint a gyakorlati helyeket és projekteket, melyekben részt vett.

Mentor

Balogh Máté, kortarspr@gmail.com

Képzési díj

230 000 Ft/ első félév, 195 000 Ft/második félév. A Werk biztosítja a részletekben történő fizetést. A tandíjbefizetéssel minden résztvevőnek biztosítjuk a szakok közötti átjárhatóságot, más szakokra való áthallgatást.