Stylist alapozó szak

A stylist képzés 10. éve a Werk sikerágazata, a hazai és a nemzetközi divatszakma sikeres stylistjai közül sokan végeztek itt.  Az oktatók a szakma legkiválóbb szereplői, többek között az RTL és a TV2 vezető stylistjai (Holdampf Linda, Sipos Zsolt, Paksi Éva) , divatmagazinok meghatározó munkatársai (Kiss Szilárd Cosmopolitain), vezető hazai és nemzetközi divattervezők (Náray Tamás, Németh Anikó, Merő Péter, Lang Szonja), a fotózás legkiválóbb hazai képviselői (Bóka Attila Morten, Nextfoto) vezető fodrászok, sminkesek (Pásztor László, Magyar Eszter, Szécsi Gabi, Vadócz Edina).

Ki a stylist? Mi a feladata?

A stylist szakember alkalmazása manapság számos területen előfordul:

 • televíziós műsorokban ő felel a kamera előtt szereplő személyiségek öltözékének, viseletének, kellékeinek összehangolásáért
 • magazinok, reklámfilm készítők, ruházati terméket forgalmazó üzletek, rendezvényszervező cégek mind szívesen alkalmaznak olyan szakembert, aki a vizuális formák, trendek és márkák ismerője és aki gondoskodik az egységes arculat kialakításáról, legyen szó eseményről, divatfotóról, divatbemutatóról vagy tévés műsorról.

Piaci hiányszakmának számít, ezért ebben az évben nagy hangsúlyt kap a sminkes képzésen belül a filmes smink készítése a Kreatív Sminkműhely alapítója, Vadócz Edina jóvoltából. Gyakorlati műhelyórákon keresztül a jelmeztervezést is előtérbe helyezzük Lang Szonja divattervező vezetésével. Az utóbbi időben egyre több televíziós műsor dolgozik profi stylistokkal, a televíziós stylingot idén Holdampf Linda, az RTL Klub vezetőstylistja tanítja. Tanáraink között szerepel Bak Kyra, akinek vezetésével már nagyon sok televíziós reklámfilm és divatfotózási projekt valósult meg nálunk. Testalkat elemzést Paksi Évától, a TV2 stylistjától, egykori werkestől tanulnak hallgatóink. Csalár Bence, a szakma legújabb csillaga a blogírás, a divatújságírás rejtelmeibe vezet be.

Mint minden szakunkon, itt is arra ösztönözzük hallgatóinkat, hogy próbáljanak meg önálló arculatot és vállalkozást építeni, amihez megadjuk a kezdő vállalkozási, pénzügyi, marketing és brandismereteket. A képzés során kézi rajzot tanítunk, és használati szinten tanítjuk meg a munkához nélkülözhetetlen számítógépes programokat.

A Werk fő céljának tekinti, így mindent megtesz azért, hogy a képzésben résztvevő rögtön az oktatás elején a gyakorlati oldalát is megismerje a stylist szakmának. A Werk jól bevált önkéntes gyakorlati rendszerének köszönhetően számtalan lehetőséget biztosít a résztvevőknek arra, hogy valós, éles helyzetekben próbálják ki magukat, Budapesten gyakorlatilag nincs olyan divatesemény, melyen a Werk ne képviseltetné magát.

Főbb gyakorlati színtereink

Árkád őszi divatbemutató, Art onMe, Bálint Sára, DVA, Gombold újra!, lashback Photo Studio, FlatLab, GALLA, INER, KÖKI Terminál, Kreatív Sminkműhely, Manier, Napsvgar von Bittera, ONE FASHION Agency&Retail, PeterMero, RTL Klub, Silka Fashion Slang slang, Sütő Enikő Modelliskola, Szputnyik shop, Sztranyanszki Zsuzsa (Sztranya) produkciós asszisztens, Tóth-Kern Enikő, TV2, ezen kívül pedig reklámfilmekben, rövidfilmekben, divatfotózásokon, werkes eseményeken való közreműködésükkel mélyítik az órákon megszerzett tudásukat.

A Werkben végzett stylist

 • tudja, hogyan zajlik egy divatfotózás, hogyan kell azt önállóan felépíteni, megszervezni és lebonyolítani
 • tudja, mi zajlik a divatbemutatók back stage-ében, hogyan épül fel egy divatesemény, kik a szereplői, képes önálló munkát végezni a stábon belül
 • ismeri, hogy melyek a divatmagazin szerkesztés főbb szempontjai
 • tudja, hogyan zajlik a hírességek öltöztetése
 • képes stíluselemzésre és stílustanácsadásra
 • tudja, hogyan kell kapcsolatot teremteni és ápolni a divatszakma szereplőivel
 • képes csapatban dolgozni, de képes önálló arculatának megteremtésére is.

Jelentkezem erre a szakra »

Tematika

Képzési tematikánk hangsúlyos része a gyakorlati feladatok megoldása: az első év fő tantárgya a divatfotózás köré épül: megismeri a divatfotózás történetét, magyar és nemzetközi divatfotósok munkásságát, tudja, hogyan kell előkészülni a divatfotózásra, kik a stáb tagjai, ismeri a képszerkesztő munkáját, és ami a legfontosabb: a divatfotó koncepcióját önállóan elkészíti, melyhez tudatosan választ stílust. A fotózáshoz szükséges tárgyi feltételek (ruhák, kiegészítők, smink) biztosításáról gondoskodik, a divatfotózás során instruálja a fotóst, a modellt, a sminkest, a fodrászt. A fotót photoshop program használatával véglegesíti a formai és tartalmi elvárásoknak megfelelően.

Megszerezhető kompetenciák:

A képzésben résztvevő

 • képes összehasonlító módon bemutatni a művészeti korszakok jellegzetes viseleteit.
 • képes anyagminták elemzésére, egyszerű díszítő elemek megtervezésére és elkészítésére.
 • képes figyelemmel kísérni a hazai és nemzetközi divattrendeket. Képes asszisztensi feladatokat ellátni divattervező mellett: képes előkészíteni egy adott márka divatfotózását adott koncepció szerint.
 • képes egy divatfotózás koncepcióját irányítás alatt kidolgozni, megszervezni és lebonyolítani
 • képes prezentálni egy divatfotó koncepcióját számítógépes eszközökkel. Képes inspirációs és gyűjtési lapok készítésére. Elképzeléseit kollázs technikával és számítógépes programmal, moodboardokkal képes prezentálni
 • képes elemezni a különböző testalkatokat és arra öltözködési tanácsokat adni arányok, ruhadarabok, színek, anyagok szerint.
 • képes személyre szóló ruhatár összeállítására figyelembe véve a testalkat, szín, anyag, variálhatóság szempontjait

Alapozó szak első szemesztere végén a résztvevő adott témára készít el egy divatfotó sorozatot. A helyszínt és a fotóst a Werk biztosítja. A téma bemutatása a szaktanárok által az órák keretein belül valósul meg. A résztvevők a fotózás megvalósításához saját szervező - és kommunikációs képességüket és addig szerzett tudásukat használják fel. A Werk Akadémia mindehhez szakmai konzultációkat biztosít és közreműködésével segíti a résztvevők munkáját. A vizsgafolyamat szakmai vezetője: Csalár Bence.

A szak tanárai

Bak Kyra stylist, Bóka Attila Morten (divatfotós (Nextfoto), Csalár Bence divatblogger, Fábián Zsanett fodrász, Ferenczi Anita grafikus,  Hajdu László kommunikációs szakember,  Jónás Jácint divatfotós, Kiss Szilárd (Cosmopolitan) stylist,  Lang Szonja (Tyra Clothing, Slang Slang) divattervező, Marjai Judit fotográfus, Merő Péter divattervező (Divatbemutató és rendezvény styling), Németh Anikó divattervező, Réz András esztéta,  Sipos Zsolt (TV2, Playboy) stylist, Szécsi Gabi sminkmester, Tóth István grafikus , Vadócz Edina (Kreatív Sminkműhely) színtan szakértő, Vass Krisztina (PR manager Tesla Budapest), Vitelics Tímea (Playboy) képszerkesztő és a hazai divatvilág további szereplői.

Az oktatás időtartama

1 + 1 éves képzés: alapozó és haladó (MESTERSTYLIST) év

Alapozó év: 2 félév, félévente 12 hét, heti 12 óra, azaz összesen évi 288 elméleti és gyakorlati óra. Az oktatás heti három napon, kedd, csütörtök és pénteki napokon zajlik 17.00 - 20.30-ig.

Haladó (MESTERSTYLIST) év:

2 félév, félévente 12 hét. A programot a hallgató állítja össze. A képzésbe bárki bekapcsolódhat, aki már végzett például divat-és stílustervező, textiltervező, jelmeztervező tanulmányokat másik művészeti iskolában (Kisképző, KREA, Modart, Jövenker, Modell Divatiskola, Jelky András Ruhaipari Szki), vagy már van tapasztalata a stylistkodás területén.

Elnyerhető végzettség

A képzés első éve után elnyerhető tanúsítvány: Werk Pass magyar és igény esetén angol nyelvű magánoklevél, amely a képzés elvégzését igazolja stylist megnevezéssel. Tartalmazza, hogy a végzett a képzésben mely tanároktól és mit tanult, valamint a gyakorlati helyeket, munkákat, melyekben részt vett. A Werk Pass elnyerésének feltétele két sikeres félév végi vizsga. A képzésről minden további információval áll az érdeklődők rendelkezésére Simon Panni, a szak vezetője: 30 835 1975 simonpanni@werk-akademia.hu, és Vargáné Édes Emőke Tünde, a Werk irodavezetője: 06 30 444 8888 werk@werkakademia.hu

Mentor

Simon Panni: simonpanni@werk-akademia.hu, 30-835-1975

Képzési díj

230 000 Ft/félév. A Werk biztosítja a részletekben történő fizetést. A tandíjbefizetéssel minden résztvevőnek biztosítjuk a szakok közötti átjárhatóságot, más szakokra való áthallgatást.

Végzettek véleménye