Könnyűzenei menedzser képzés

A KÖVETKEZŐ KÉPZÉS INDULÁSÁNAK IDŐPONTJA:

2018. február 12.

A mai magyar művészeti piacon egyre nagyobb az értéke azoknak a szakembereknek, akik pontosan tájékozódnak egy adott konkrét művészeti területen, ismerik annak mozgását, kellő rálátásuk van szereplőire. Újonnan induló képzésein az Akadémia ehhez kellő elméleti tudást, háttér információt és kapcsolati tőkét kíván nyújtani.

A Werk zenei menedzser képzése betekintést ad a komoly és a könnyűzene történetébe, működésébe, működtetésébe. Az alapvető struktúrák megismerése után a már bizonyított legjobb hazai szakemberek és profi zenészek mutatják be saját szakterületüket.

A szakot modulonként 8 fő jelentkezése esetén indítjuk.

Jelentkezem erre a szakra »

Tematika

A szak nyomon követi a magyarországi zenei produkciókkal kapcsolatos folyamatokat, a megalakulástól? a színpadra állásig. Vizsgálja a hazai piacon újabban megjelent tényezők hatásait, különös tekintettel a tehetségkutató műsorokra, a technikai fejlődésre, a szakma legújabb szereplőire, s minden olyan tényezőre, ami a zene világában itt és most jelen van. Bemutatja a résztvevők egymás közötti viszonyait, a feladatleosztás folyamatát, a tökéletes működéshez elengedhetetlen elemeket, a zenei marketinget, imidzs építést, a színpadra állítás összes paraméterét. A kurzus végére a résztvevő megismerheti a fesztiválok világát, a hazai monstre produkciók felépítését és gyakorlatát, egy-egy kiemelkedő művész tolmácsolásában a main stream előadók napi életét, a hangstúdiók és hangmérnökök munkáját. A kurzus áttekinti a zenei stílusirányzatokat a klasszikustól a rock-on át a manapság igen népszerű világ-és elektronikus zenékig. Foglalkozik továbbá a nemzetközi giga koncertek és kiállítások szervezési folyamataival,  átfogó betekintést nyújt a megvalósítás részleteibe, technikai és general rider-ek elemzésével.

Tantárgyak

Projektindítás, brandépítés,  koncertszervezés a fővárosban és vidéken, mainstream koncertek szervezése, koncerttechnika ismeretek, szerzői jogi ismeretek, szponzoráció, támogatás, online terjesztés, offline és online marketing, PR, kommunikáció 

A szak tanárai

A szak oktatói között megtalálhatók:

Kovács Ákos Dadan ( zenei menedzser), Sallai Zsuzsanna (MTV Networks), Bajusz Attila ( SzÍN igazgató, fesztiválszervező), Tóth Péter Benjámin ( SZH), Bodnár Réka (Palya Bea), , Újfalusi Gábor, Podlovics Péter, Schiewert Takács László (RTL Klub), Szabó Z., Molnár Gábor (Gold Records), Peremenczky Krisztina (Universal Kiadó), Nagy Szabolcs (PR Garden), Tresó Tibor, Szabó András, Bóna Márk, Jávor Péter, Jávorszky Béla, Jeszenszky Zsolt, Habók Tímea (Vona Lite), Horváth Gergely (MR2 Petőfi Rádió), Lőkös Csaba (CLMUSIC)

Képzési díj

195 000 Ft/félév. A Werk biztosítja a részletekben történő fizetést. A tandíjbefizetéssel minden résztvevőnek biztosítjuk a szakok közötti átjárhatóságot, más szakokra való áthallgatást.

Végzettek véleménye