A felületesség nagyon kevés ahhoz, hogy felismerjenek

2016. augusztus 19.

Csalár Bence kétségkívül a hazai divatújságírás egyik legizgalmasabb személyisége. A stílus már gyerekkorától kezdve meghatározó része az életének, az egyetemi tanulmányai alatt létrehozta saját divatblogját, amely hamar a szcéna egyik legsikeresebb szereplője lett. Még csak 25 éves, de máris elnyerte a 11. Fashion Awards díját, Milánóból, Londonból és Párizsból tudósít a divathetekről, tanít és saját művészi projektjeit menedzseli.


Be what you wanna be! - Egy volt werkes írása

2016. július 15.

Amikor elhatároztam, hogy a reál oldalam után a kreatív énemnek is teret adok elkezdtem keresni a lehetőségeket, oktatásokat, több helyen is érdeklődtem, végül a Werk Akadémia mellett döntöttem. Nagyon szimpatikus volt, ahogy Panni (Simon Panni szakreferens) előzetesen tájékoztatott az iskoláról, az oktatásról, valamint a felvételi menetéről. Így jelentkeztem a Werk stylist képzésére. A felvételi elbeszélgetésen Réz András filmesztétával beszélgettünk. Majd a végén megkaptam a pecsétet!:) Tehát felvettek!


Werk Akadémia: ’Elszántan és szenvedéllyel kell csinálni’ - a magyarfilm.hu írása

2015. szeptember 8.

Folytatjuk sorozatunkat a magyar filmes iskolákról. A Werk Stílus és Kommunikációs Akadémia képzésében a filmgyártás minden apró mozzanatával megismerkedhetnek a diákok. Az iskola művészeti vezetőjével, Réz András filmesztétával beszélgettünk.


“Mi alapvetően utakat mutatunk”

2015. augusztus 28.

Beszélgetés Dubóczky Erzsébettel, a Werk Akadémia filmes képzésének mentorával.


Mennyit ér ma egy stylist? - a Funzine írása

2015. augusztus 26.

Fontoskodó alak, ruhák sokaságával a kezében, aki úgy bánik az emberrel, mint egy műanyag bábuval. Furcsa csendes szerzemény, aki egy székben ülve megvetően néz rá az otthon felkapott szerelésünkre. Ember, aki előtt zavarban vagyunk, mert biztos észrevette, hogy a felsőnk alján van egy pici lyuk, vagy hogy a cipőnk árnyalata nem a legjobb a zokninkhoz képest. Nagyjából ezek a gondolatok jutnak eszünkbe, ha a stylistokról beszélünk. Sztereotípiák, sztereotípiák, sztereotípiák… De mennyit ér valóban ma egy stylist? Mennyire van rá szükség Magyarországon? És mennyire lehet vagy kell tanulni hozzá?


„Nagyon kordában kell tartani az egót, hogy jó filmet készítsünk”

2015. július 31.

Idrányi Csaba most végzett a Werk Akadémián, ahol lehetősége volt első filmjének elkészítésére. A Megmondhatod nagy sikert aratott a nézők körében. Nagy valószínűséggel a második év lezárultával újabb sikeres alkotás követi majd. 


„Az számít, ami az IMDb adatlapodon van.”

2015. július 31.

Hargittai László, alias Pamacs nem csak Szász Attila és Almási Tamás állandó vágójaként lehet ismerős számunkra, de tanít is, többek között a Werk Akadémián. Tanítási módszerén, anekdotáin keresztül hasznos információkat tudhatunk meg a Werkről és talán őt magát is jobban megismerhetjük.


Mi a művészetet mint szakmát oktatjuk

2015. július 29.

Interjú Réz Andrással, a Werk Akadémia alapítójával.


„Nem áll meg a magyar filmes élet a Filmalapnál”

2015. július 29.

Gál Sándor még csak most végzett a Werk Akadémián, de már részt vett egy nagyjátékfilm gyártásában és úton a következő. Vele beszélgettünk.


Létezik oktatás az államin kívül is - a Funzine írása

2015. július 1.

"Mi a stílust nem követni, hanem teremteni kívánjuk. Nem kis ambíció, de eddig szerintem minden helyszínünk dizájnjában bejött." - Ezekkel a szavakkal kezdi kis túránkat a Werk Akadémia különleges hangulatú épületében Vándor Ágnes, a Werk vezetője és mi tagadás, igaza van. A hőségriadóban már csak azért is jó volt betérni a Werkbe, mert a téglafalak hűs levegőt biztosítottak, és hála a különleges indusztriális látványnak, másodpercek alatt nem csak hogy kényelmesen éreztem magam, de irigy is lettem azokra, akik itt dolgoznak. Vagy itt tanulnak.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | | ...17<