Enteriőrstylist képzés

A Werk Akadémia 2009-ben elindította az enteriőrstylist szakot. Azóta kiderült, a képzés valós piaci igényeket elégit ki.  A Werk élményszerűen, a gyakorlatban mutatja be ennek a viszonylag friss szakmának a lényegi sajátosságait.  Az enteriőrstylist képzésének alapkoncepciója az, hogy a hallgatók nem berendezési szabályokat, hanem térteremtési szemléleteket és módokat sajátítanak el. 

Életünk elképesztő sebességgel változik. A 21. századi enteriőrstylistnak az egyik legfontosabb feladata, hogy a tereket képes legyen rugalmasan formálni életünkhöz, történéseinkhez, a világ változásaihoz. Legyen az akár lakás, iroda, bolt, kocsma vagy egy alkalmi esemény tere. Ezeket a félig kötött tereket (semi-fixed feature space) mi teremtjük magunknak, mégis meghatározzák szabadságunkat. 

Hogy miben különbözik az enteriőrstylist feladata a lakberendezőétől, a belsőépítészétől, a látványtervezőétől?

Szerintünk leginkább a nyitottságában és sokszínűségében!

Megmutatjuk, hol húzódik a határ a filmes berendezés, a design magazinok fotóit és az élettereinket berendezők munkái között, megtudod, kinek mi a feladata és hogyan születik meg egy stylingolt fotó, egy látványterv vagy egy tervdokumentáció.

Hol tart a világ - ha építészetről és belsőépítészetről van szó? Kik a világ formatervezését, és ez által a mindennapjainkat meghatározó designerek, tervezők? Melyek az idei év trendjei, lakberendezési irányzatai? Milyen anyagokkal és bútorokkal találkozhatunk a hazai kínálatban, és miként használhatjuk fel azokat? 

A Werk minden képzésén felkészít arra, hogy önálló vállalkozóként, saját brandet építs. És miközben megtanulod az elképzeléseidet formába önteni, hogy azokat prezentálni tud reménybeli megrendelőidnek, elsajátíthatod egy piacképes szakma alapjait, megismerheted annak hazai közegét.

Tantárgyak:

1. Rajz - Vizuális kommunikáció, Színtan, Formatan, Szakgrafika/Térábrázolás, Számítógépes látványtervezés alapjai

2. Művészettörténet - Építészettörténet, bútorstílus-történet, Enteriőr történet

3. Belsőépítészeti alapismeretek 

-  Kortárs építészet

-  Kortárs design, kortárs enteriőr, privát terek/ lakótér / lakás, nyaraló/

- Közösségi terek /hotelek, éttermek, kávéházak, irodák, iskolák, üzletek, /,

4. Ökodesign/ fenntartható design

5. Alkalmazott fotográfia - Műtermi és tárgyfotózás, Enteriőrfotózás, építészeti fotózás, Reklámfotózás

6. Számítógépes tervezés

7. Magazin enteriőrstyling

8. Social média alapismeretek. Blogolás alapismeretek.

9. Personal branding

10. Anyagismeret

11. Termékismeret

12. Prezentációs ismeretek

13. A belső dekoráció - padlóburkolatok, függöny, szőnyeg, világítás

A szak tanárai:

A Werk Akadémia enteriőr-stylist szakán a design szcéna legkiválóbb képviselői tanítanak, , többek között Csorba Anita tértervező, Nikoletti Petra enteriőrtervező, Szűcs Ildikó enteriőrstylist , Csorba Réka építész, Panyi Zsuzsi építész, Paládi Kovács Ádám építész, Pszota László design-szakértő, Szentiváni János fotós, Feuertag Ottó belsőépítész, Martinkó József szakíró, Lovas Cecília enteriőrtervező, Hegedűs Andrea üvegművész

Az oktatás időtartama:

A képzés két modulos, azaz egy éves. Időtartama modulonként 12 hét, heti három nap. Összesen évi 288 elméleti és gyakorlati óra.
Az oktatás kedd, csütörtök és pénteki napokon zajlik 17.00 - 20.30-ig.
 

Elnyerhető végzettség:

Werk Pass magánoklevél, amely a képzés elvégzését igazolja enteriőr-stylist megnevezéssel. Tartalmazza, hogy a végzett a képzésben mely tanároktól és mit tanult, valamint a gyakorlati helyeket, munkákat, melyekben részt vett. A WerkPass elnyerésének feltétele két sikeres vizsga.

Képzési díj:

210 000 Ft/modul. A Werk biztosítja a részletekben történő fizetést. A tandíjbefizetéssel minden résztvevőnek biztosítjuk a szakok közötti átjárhatóságot, más szakokra való áthallgatást.

Mentor:

Csorba Anita tértervező, www.inspiraciok.hu