Enteriőr-stylist szak
 
A Werk Akadémia trendérzékenységét jelzi, hogy 2009-ben elindította az enteriőr-stylist szakot, s a gyakorlatban mutatja be ennek a szakmának a lényegi sajátosságait.
Hogy miben különbözik az enteriőr-stylist feladata a lakberendezőétől, a belsőépítészétől, a látványtervezőétől?
 
Hol húzódik a határ a filmes berendezés, a design magazinok fotóit és az élettereinket berendezők munkái között? Kinek mi a feladata? Hogyan születik meg egy stylingolt fotó, egy látványterv vagy egy tervdokumentáció?
 
Hol tart a világ - ha építészetről és belsőépítészetről van szó? Kik a világ formatervezését, és ez által a mindennapjainkat meghatározó designerek, tervezők?
 
Melyek az idei év trendjei, lakberendezési irányzatai? Milyen anyagokkal és bútorokkal találkozhatunk a hazai kínálatban, és miként használhatjuk fel azokat? 
 
A képzésben résztvevők minden szemeszterben kapnak gyakorlati feladatot, többnyire egy lakás, szórakozóhely, étterem stb. megtervezését, újragondolását, átalakítását - természetesen tanári vezetéssel. A szak célja, hogy a résztvevő az adott félév alatt felépítse azt a tervdokumentációt, ami a vizsga prezentációhoz szükséges. Ehhez igen erős ArchiCad és Photoshop képzés járul, miközben a szabad kézi rajzot és a tervezéshez szükséges műszaki alapismeretek elsajátítását is szorgalmazzuk. 
A Werk Akadémia ezeken túl betekintést nyújt a legfrissebb hazai és nemzetközi design lapok, trendek, események világába is. A Werk sajátossága, hogy az enteriőr-stylistok bekapcsolódhatnak az Akadémia filmszakos hallgatóinak stábmunkájába filmes berendezési, látványtervezési feladatokban. 
 
Az elmélet mellett számos gyakorlati feladatban vesznek részt a hallgatók.
 
KÉPZÉSI RENDSZER:
 
A képzés két modulos, azaz egy éves. Időtartama modulonként 12 hét, heti három nap. Összesen évi 288 elméleti és gyakorlati óra. Az oktatás kedd, csütörtök és pénteki napokon zajlik 17.00 - 20.30-ig.
 
A SZAK FŐBB TANTÁRGYAI:
 
1.  Rajz - Vizuális kommunikáció, Színtan, Formatan, Szakgrafika/Térábrázolás, Számítógépes látványtervezés alapjai
 
2.  Művészettörténet - Építészettörténet, bútorstílus-történet, Enteriőr történet
 
3. Belsőépítészeti alapismeretek 
-  Kortárs építészet
-  Kortárs design, kortárs enteriőr, privát terek/ lakótér / lakás, nyaraló/
- Közösségi terek /hotelek, éttermek, kávéházak, irodák, iskolák, üzletek, /,
 
4. Ökodesign/ fenntartható design
 
5. Alkalmazott fotográfia - Műtermi és tárgyfotózás, Enteriőrfotózás, építészeti fotózás, Reklámfotózás
 
6. Világítástechnika, világítástervezés
 
7. Anyagismeret
 
8. Termékismeret
 
9. Prezentációs ismeretek
 
10.Stílusgyakorlatok
 
11. 3D tervezés
 
12. A belső dekoráció - padlóburkolatok, függöny, szőnyeg, világítás
 
13. Stylingok: lakás-, iroda-, üzletek-, kaszinók-, hotelek-, éttermek-, pubok-, vendéglátó helyiségek stylingja
 
A SZAK FŐBB TANÁRAI:
 
A Werk Akadémia enteriőr-stylist szakán a design szcéna legkiválóbb képviselői, többek között Bara Ákos belsőépítész, Feuertag ottó belsőépítész, Fónagy Dóra belsőépítész, Martinkó József szakíró, Szűcs Ildikó stylist, Lovas Cecília enteriőrtervező, Osvárth Judit szakíró, Paládi Kovács Ádám építész, Pszota László design-szakértő, Szendrő Péter építész,  Szűcs Ildikó enteriőrstylist
 
A képzéshez legközelebb 2015 szeptemberében lehet csatlakozni. A képzésre a felvételi folyamatos, online jelentkezés ITT!
 
A képzésen elnyerhető tanúsítvány: Werk Pass magánoklevél, amely a képzés elvégzését igazolja enteriőr-stylist megnevezéssel. Tartalmazza, hogy a végzett a képzésben mely tanároktól és mit tanult, valamint a gyakorlati helyeket, munkákat, melyekben részt vett. A WerkPass elnyerésének feltétele két sikeres vizsga. 
 
A szak képzési díja: bruttó 210 000 Ft/modul. A Werk biztosítja a részletekben történő fizetést. A tandíjbefizetéssel minden hallgatónak biztosítjuk a szakok közötti átjárhatóságot, más szakokra való áthallgatást.
 
Szakmai vezető: Lovas Cecília, lovasc@gmail.com
 
További információ: werk@werkakademia.hu, T: 06 30 444 8888
 

Jelentkezz!