Enteriőr-stylist szak

 

A Werk Akadémia trendérzékenységét jelzi, hogy 2009-ben elindította az enteriőr-stylist szakot, s a gyakorlatban mutatja be ennek a vadonatúj szakmának a lényegi sajátosságait.

 
Hogy miben különbözik az enteriőr-stylist feladata a lakberendezőétől, a belsőépítészétől, a látványtervezőétől?
Hol húzódik a határ a filmes berendezés, a rendezvény design, a design magazinok fotóit berendezők munkái között? Kinek mi a feladata? Hogy csinálják? Hogyan készülnek a látványtervek és mi az a design stratégia?
Hol tart a világ - ha építészetről és belsőépítészetről van szó? Kik a világ formatervezését, és ez által a mindennapjainkat meghatározó designerek, tervezők?
Melyek az idei év trendjei, lakberendezési irányzatai? Milyen anyagokkal és bútorokkal találkozhatunk a hazai kínálatban, és miként használhatjuk fel azokat? 
Milyen szakmai díjakat lehet besöpörni a világ legjobb csomagolásáért, a legklasszabb mobiltelefonért, a legkúlabb új szállodáért?
 
A Werk Akadémia ezeket a kérdéseket járja körbe, miközben betekintést nyújt a legfrissebb hazai és nemzetközi design lapok, trendek, események világába, és konkrét éles helyzetekben teszi próbára képzésében résztvevőket. A Werk sajátossága, hogy az enteriőr-stylistok bekapcsolódhatnak az Akadémia filmszakos hallgatóinak stábmunkájába filmes berendezési, látványtervezési feladatokban. Az elmélet mellett számos gyakorlati feladatban vesznek részt a hallgatók, legyen az lakás- vagy szórakozóhely újragondolás, átalakítás. 

2010 márciusában a Werk Akadémia volt a Lakástrend és Dizájn kiállítás fő szakmai partnere.

 

A szak főbb tárgyai
1.      Rajz - Vizuális kommunikáció, Színtan, Formatan, Szakgrafika/Térábrázolás, Számítógépes látványtervezés alapjai
2.      Művészettörténet - Építészettörténet, bútorstílus-történet, Enteriőr történet
3.      Kincskeresés (műkereskedelem)
4.      Belsőépítészeti alapismeretek - Kortárs építészet. Kortárs design, Kortárs enteriőr, Privát terek/ Lakótér / lakás, nyaraló/, Közösségi terek /hotelek, éttermek, kávéházak, irodák, iskolák, üzletek, /, Ideiglenes terek, Kirakattervezés, Kiállításdesign, Rendezvénydesign, Látványtervezés /filmdíszlet, színházi díszlet/
5.      Ökodesign/ fenttartható design
6.      Alkalmazott fotográfia - Műtermi és tárgyfotózás, Enteriőrfotózás, építészeti fotózás, Reklámfotózás
7.      Világtástechnika, világítástervezés
8.      Anyagismeret
9.      Termékismeret
10. Prezentációs ismeretek
11. Stílusgyakorlatok
12. 3D tervezés
13. Iparművészet - ötvösművészet, kerámiaművészet, textil, szőnyeg
14. A belső dekoráció - ablakok, ajtók, padlóburkolatok, függöny, szőnyeg, világítás, terítés, terasz dekoráció
15. A kirakat
16. Stylingok: lakás-, iroda-, rendezvények-, üzletek-, kaszinók-, hotelek-, kiállítások-, TV stúdiók-, éttermek-, pubok-, vendéglátó helyiségek stylingja.
 
A szak főbb előadói:
 
A Werk Akadémia enteriőr-stylist szakán a design szcéna legkiválóbb képviselői, többek között Fónagy Dóra és Bara Ákos, belsőépítész, Szűcs Ildikó stylist, Lovas Cecília szakíró, Pszota László design-szakértő, Szalai András, építész, művészettörténész, Szentiváni János, fotográfus vesznek részt.  
 
A szak referense: Konnerth Zita, enteriőr designer
 

Végzett tanulóink olyan tanúsítványt (Werk Pass-t) kapnak, amely a képzés elvégzését igazolja enteriőr-stylist megnevezéssel.

Az enteriőr-stylist szak képzési díja: bruttó 190 000 Ft/szemeszter

Hallgatóink számára biztosítjuk a részletekben történő fizetést.

Az oktatás időtartama: egy év, két szemeszter (modul), 12 hét/szemeszter, 12 óra/hét, összesen évi 288 elméleti és gyakorlati óra. Az oktatás kedd, csütörtök és pénteki napokon zajlik 17.00-20.30-ig.

A következő tanév 2015 szeptemberében kezdődik.

 

A szak tanárai:

Csorba Réka
Fónagy Dóra
Fónagy Dóra
Füleki Bálint
Göbölyös Luca
Káli Béla
Koczfán Lívia
Lovas Cecília
Somlai Tibor
Szentiváni János
Varró Attila

Jelentkezz!