WERK ÍRÓ AKADÉMIA
 
 
A képzés célja a prózaírás technikáinak elsajátítása. Nemcsak szépírói hasznosításra, hanem a szunnyadó kreativitás kiélésére, sőt, egy-egy minisztériumi, banki vagy éppen jogi szöveg megírására is hasznosítható tudást kíván nyújtani. Mindezt a gyakorlatban. Az Akadémia módszere ősi és egyszerű: a beiratkozók a tanár által megadott témákra szövegeket írnak, majd azokat mindenki okulására közösen kielemzik. Többek között olyan ismert és elismert magyar írókkal, mint Szécsi Noémi Európa Díjas írónő, Cserna-Szabó András író, Péterfy Gergely író, Márton László író. Szerintük ugyanis az írás nemcsak mágia, mesterség is. Tehát tanítható.
 

 

Tantárgyak:

Grafománia - írásgyakorlatok
Rövidre vágva - irodalmi szövegelemzés
A bekezdésig és tovább - a történetmesélés alapjai
A kézirat nem ég el - kiadói ismeretek
 
(+ fakultatív rövidkurzusok: műfordítás, irodalmi szerkesztés, irodalmi műfajok az újságírásban, drámaírás, versformagyakorlat, dalszövegírás, kritikaírás etc.)
 

A szak tanárai:

Bárány Tibor kritikus, Cserna-Szabó András író, Márton László író, Nádor Zsófia, a Libri Kiadó irodalmi szerkesztője, Péterfy Gergely író, Szécsi Noémi író.

Az oktatás időtartama:

A képzés két, őszi és tavaszi, modulos. Modulonként10 héten keresztül, hetente két hétköznap este, 17.00 és 20.30 között zajlik a Werk Akadémia kreativitásra ösztönző, inspiratív helyszínén, a 8. kerület Salétrom u. 4-ben. A képzés a szak jellegének megfelelően kiscsoportos. A minimális csoportlétszám 10, a maximális 15 fő.

Elnyerhető végzettség:

A képzésen elnyerhető tanúsítvány: Werk Pass magánoklevél, amely a képzés elvégzését igazolja. Tartalmazza, hogy a végzett a képzésben mely tanároktól és mit tanult.

Képzési díj:

A szak képzési díja 159 000 Ft/ modul. A Werk biztosítja a részletekben történő fizetést. A tandíjbefizetéssel minden résztvevőnek biztosítjuk a szakok közötti átjárhatóságot, más szakokra való áthallgatást.

Mentor:

Schultz Katalin: eska@freemail.hu, T: 0620 986 3966

Végzettek véleménye:

 
Bartyik Gabriella véleménye
 
A kurzus folyamán rengeteg olyan útmutatást és visszajelzést kaptam az írásaimmal kapcsolatban, amelyeket éreztem ugyan korábban, de képtelen voltam megfogalmazni. A tanárok - bár a hangulat inkább barátok közötti beszélgetésre emlékeztetett - nagylelkűen osztották meg velünk tudásukat, és rengeteget segítettek abban, hogy az írásainkra adott véleményükkel, javaslatukkal fejlődni tudjunk. Az Íróakadémia inspirációt adott az íráshoz, és ahhoz, hogy önbizalommal forduljak az írás felé, a fiatal tanárok pedig meggyőztek arról, hogy ha megélni nem is, érvényesülni és kibontakozni igenis lehet az irodalmi életben.
 
Kovács Orsolya véleménye
 
A legtöbbet talán a tanárok és előadók hozzáállása tett hozzá a kurzushoz. Szécsi Noémi kedvessége, Cserna-Szabó András pikírt humora vagy Lovasi András lelkesedése, amellyel hozzánk és a tanításhoz fordultak, elképesztően kellemes meglepetés volt, és rengeteget segített abban, hogy fejlődjünk a prózaírás területén.
 
Biczi Tamás
 
Véleménye ITT.