A DIÁKOK ÍRÁSAIT ITT OLVASHATOD

 

Létrehozni egy írásművet olyan élvezetes kaland,

amely egyedülálló hatalmat ad az ember kezébe. (Szécsi Noémi)

 
 
WERK ÍRÓ AKADÉMIA
 
 
A Werk Író Akadémia az írást jórészt technikai kérdésként kezeli. A képzés célja a prózaírás technikáinak elsajátítása. Nemcsak szépírói hasznosításra, hanem a szunnyadó kreativitás kiélésére, sőt, egy-egy minisztériumi, banki vagy éppen jogi szöveg megírására is hasznosítható tudást kíván nyújtani. Szécsi Noémi, az első Európa Díjas magyar írónő, Cserna-Szabó András író, Bárány Tibor, Prima Primissima-díjas kritikus vallja: az írás nemcsak mágia, mesterség is. Tehát tanítható. 

 

A képzéshez 2012 tavaszától csatlakozott Márton László író, aki 2010-ben a Siegfried-Unselt-Gastprofessur meghívottjaként a berlini Humboldt Universität vendégtanára volt.

A képzés során hetente kétszer, műhelymunkában a közös írásgyakorlatok és szövegértelmezések során elsajátíthatóvá válik a karakterépítés, feszültségkeltés, hangulatteremtés és megannyi más, kulcsfontosságú írói eszköz használata.  A hallgatók  fakultatív programként - külső vendégként -látogathatják a Werk Film Akadémia forgatókönyvíró kurzusát is.

 

A Werk Írás Akadémia résztvevői esélyt kapnak arra, hogy mindent megtudjanak a szövegeikről, melyeket eddig féltek megmutatni. S a szak történetében eddig már több tehetség is akadt, akinek elkészült munkájára lett kiadó.

Képzési díj: bruttó 159 000 Ft/szemeszter

A Werk Akadémia hallgatói számára biztosítja a részletfizetés lehetőségét. 

Néhány vélemény a Werk Író Műhelyről:   

 

 

Szécsi Noémi író, a Werk Író Akadémia tanára

Hihetetlenül jó volt látni, ahogy a közös munka, beszélgetés és egymás írásainak átd

olgozása közben a diákok ráébredtek, hogy bár az írás sokszor nyűg és macera, létrehozni egy írásművet viszont olyan élvezetes kaland, amely egyedülálló hatalmat ad az ember kezébe.

  

Bartyik Gabriella, hallgató

A kurzus folyamán rengeteg olyan útmutatást és visszajelzést kaptam az írásaimmal kapcsolatban, amelyeket éreztem ugyan korábban, de képtelen voltam megfogalmazni. A tanárok - bár a hangulat inkább barátok közötti beszélgetésre emlékeztetett - nagylelkűen osztották meg velünk tudásukat, és rengeteget segítettek abban, hogy az írásainkra adott véleményükkel, javaslatukkal fejlődni tudjunk. Az Íróakadémia inspirációt adott az íráshoz, és ahhoz, hogy önbizalommal forduljak az írás felé, a fiatal tanárok pedig meggyőztek arról, hogy ha megélni nem is, érvényesülni és kibontakozni igenis lehet az irodalmi életben.

Kovács Orsolya, hallgató

A legtöbbet talán a tanárok és előadók hozzáállása tett hozzá a kurzushoz. Szécsi Noémi kedvessége, Cserna-Szabó András pikírt humora vagy Lovasi András lelkesedése, amellyel hozzánk és a tanításhoz fordultak, elképesztően kellemes meglepetés volt, és rengeteget segített abban, hogy fejlődjünk a prózaírás területén.

A következő kurzust 2015 szeptemberben indítjuk. Az oktatás kedden és csütörtökön zajlik 17h-20h30 között.

Biczi Tamás, hallgató

http://www.youtube.com/watch?v=DsD_QKnYBJQ&feature=youtu.be

Jelentkezz!