Stylist szak

A stylist képzés 10. éve a Werk sikerágazata, itt végeztek többen is a hazai és a nemzetközi divatszakma sikeres stylistjai közül (lásd ExWerkesek a Werkről).   Az oktatók a szakma legkiválóbb szereplői, többek között az RTL és a TV2 vezető stylistjai (Holdamf Linda, Sipos Zsolt, Paksi Éva) , divatmagazinok meghatározó munkatársai (Kiss Szilárd Cosmopolitain), vezető hazai és nemzetközi divattervezők (Németh Anikó, Merő Péter, Lang Szonja), a fotózás legkiválóbb hazai képviselői (Bóka Attila Morten, Nextfoto) vezető fodrászok, sminkesek (Pásztor László, Magyar Eszter, Szécsi Gabi, Vadócz Edina).
A Werk szeret a szakma nagyjaival dolgozni, ezért szeptembertől csatlakozik hozzánk Náray Tamás, aki Art of Fashion and Style néven kizárólag a werkes stylistokra szabott, ugyanakkor a szakma minden igényét kielégítő eladás sorozattal debütál a Werkben.

Piaci hiányszakmának számít, ezért ebben az évben nagy hangsúlyt kap a sminkes képzésen belül a filmes smink készítése a Kreatív Sminkműhely alapítója, Vadócz Edina jóvoltából. Gyakorlati műhelyórákon keresztül a jelmeztervezést is előtérbe helyezzük Lang Szonja divattervező vezetésével. Az utóbbi időben egyre több televíziós műsor dolgozik profi stylistokkal, a televíziós stylingot idén Holdampf Linda, az RTL Klub vezető stylistja tanítja. Tanáraink között szerepel Bak Kyra, akinek vezetésével már nagyon sok televíziós reklámfilm és divatfotózási projekt valósult meg nálunk. Testalkat elemzést Paksi Évától, a TV2 stylistjától, egykori werkestől tanulnak hallgatóink. Csalár Bence, a szakma legújabb csillaga a blogírás, a divatújságírás rejtelmeibe vezet be.

Mint minden szakunkon, itt is arra ösztönözzük hallgatóinkat, hogy próbáljanak meg önálló arculatot és vállalkozást építeni, amihez megadjuk a kezdő vállalkozási, pénzügyi, marketing és brandismereteket. A képzés során kézi rajzot tanítunk, és használati szinten tanítjuk meg a munkához nélkülözhetetlen számítógépes programokat.

2016-ban magasabb szintre lép a MESTERSTYLIST képzés, rugalmasabb struktúrában alkalmazkodik a benne résztvevők egyéni igényeihez.

A képzés törzsanyagát a mozgókép világa adja. Bak Kyra vezetésével hallgatóink reklámfilm- és fashion video stylingot tanulhatnak valós forgatási gyakorlaton keresztül, a tanév végén pedig megrendezhetik első saját reklámfilmjüket. Saját ötleteik alapján megrendezhetik saját divatbemutatójukat is Merő Péter (Berlin, Budapest) divattervező útmutatásával. Ma a stylist már nem csavar a gépezetben, hanem önmaga ura. Az egyéni hangon történő megszólalás elengedhetetlen feltétele a munkának. Ehhez nyújt kreatív kraftokat Csalár Bence, az egyik legsikeresebb divatblogger.

Minden, ami ezen túl szerepel az órarendjében, azt a hallgató maga választhatja meg. A következő workshopokat veheti fel egyéni programjába:

1. ART OF FASHION AND STYLE – Náray Tamás, a neves divattervező egy sikeres pálya tapasztalatait osztja meg most először oktatóként. Beszélni fog a divatszakma hierarchiájáról, benne a stylist szerepéről, stílustanról, a stílusjegyek eszközeiről, szín és formatanról.

2. TELEVíZIÓS STYLING - Holdamf Linda, az RTL Klub vezető stylistja a televíziós műhelymunkába is bevonja hallgatóit.

3. KREATIV JELMEZTERVEZÉS – Lang Szonja vezető európai cégek divattervezője, de a filmes jelmeztervezés sem idegen tőle. A filmes jelmeztervező jelenleg piaci hiányszakma.

4. FILMES SMINK – Vadócz Edina, a fiatal sminkes generáció dinamikus képviselője. A filmes sminkes is piaci hiányszakma.

5. TESTALKAT ANALíZIS – Paksi Éva, a TV2 stylistja.

A Werk fő céljának tekinti, így mindent megtesz azért, hogy a képzésben résztvevő rögtön az oktatás elején a gyakorlati oldalát is megismerje a stylist szakmának. A Werk jól bevált önkéntes gyakorlati rendszerének köszönhetően számtalan lehetőséget biztosít a résztvevőknek arra, hogy valós, éles helyzetekben próbálják ki magukat, Budapesten gyakorlatilag nincs olyan divatesemény, melyen a Werk ne képviseltetné magát.

Főbb gyakorlati színtereink:

Árkád őszi divatbemutató, Art on Me, Bálint Sára, DVA, Gombold újra!, lashback Photo Studio, FlatLab, GALLA, INER, KÖKI Terminál, Kreatív Sminkműhely, Manier, Napsvgar von Bittera, ONE FASHION Agency & Retail, PeterMero, RTL Klub, Silka Fashion Slang slang, Sütő Enikő Modelliskola, Szputnyik shop, Sztranyanszki Zsuzsa (Sztranya) produkciós asszisztens, Tóth-Kern Enikő, TV2, ezen kívül pedig reklámfilmekben, rövidfilmekben, divatfotózásokon, werkes eseményeken való közreműködésükkel mélyítik az órákon megszerzett tudásukat.

A Werkben végzett stylist

- tudja, hogyan zajlik egy divatfotózás, hogyan kell azt önállóan felépíteni, megszervezni és lebonyolítani
- tudja, mi zajlik a divatbemutatók back stage-ében, hogyan épül fel egy divatesemény, kik a szereplői, képes önálló munkát végezni a stábon belül
- ismeri, hogy melyek a divatmagazin szerkesztés főbb szempontjai
- tudja, hogyan zajlik a hírességek öltöztetése
- képes stíluselemzésre és stílustanácsadásra
- tudja, hogyan kell kapcsolatot teremteni és ápolni a divatszakma szereplőivel
- képes csapatban dolgozni, de képes önálló arculatának megteremtésére is.

Az oktatás időtartama

1 + 1 éves képzés: alapozó és haladó (MESTERSTYLIST) év
Alapozó év: 2 félév (modul), félévente 12 hét, heti 12 óra, azaz összesen évi 288 elméleti és gyakorlati óra. Az oktatás heti három napon, kedd, csütörtök és pénteki napokon zajlik 17.00 - 20.30-ig.

Haladó (MESTERSTYLIST) év:

2 félév (modul), félévente 12 hét. A programot a hallgató álljtja össze. A képzésbe bárki bekapcsolódhat, aki már végzett például divat-és stílustervező, textiltervező, jelmeztervező tanulmányokat másik művészeti iskolában (Kisképző, KREA, Modart, Jövenker, Modell Divatiskola, Jelky András Ruhaipari Szki), vagy már van tapasztalata a stylistkodás területén.

Végzettség:

A képzés első éve után elnyerhető tanúsítvány: Werk Pass magyar és igény esetén angol nyelvű magánoklevél, amely a képzés elvégzését igazolja stylist megnevezéssel. Tartalmazza, hogy a végzett a képzésben mely tanároktól és mit tanult, valamint a gyakorlati helyeket, munkákat, melyekben részt vett. A Werk Pass elnyerésének feltétele két sikeres félév végi vizsga.

A képzésről minden további információval áll az érdeklődők rendelkezésére Simon Panni, a szak vezetője: 30 835 1975 simonpanni@werk-akademia.hu, és Litvay Anita, a Werk irodavezetője: 06 30 444 8888 werk@werkakademia.hu

Stylist alapozó

Divatfotózás és divatbemutató rendezés, personalés televíziós styling, filmes smink, kreatív jelmeztervezés, testalkat analízis.


Mesterstylist

**Reklámfilmet szeretnél készíteni? Meg akarod tanulni a fashion video stylingot? Akkor a Werkben a helyed!**


Enteriőrstylist

A 21. századi enteriőrstylist legfontosabb feladata a tér rugalmas formálása, legyen az akár lakás, iroda, bolt, kocsma, televíziós stúdió, fotózás vagy egy alkalmi esemény tere.