Gyakran Ismételt Kérdések

Van felvételi?
Igen, a Werk Akadémia felvételi beszélgetésen dönt arról, hogy rendelkezik-e a felvételiző azokkal a kommunikációs és kreatív képességekkel, amelyek alkalmassá teszik az adott szakmában való elhelyezkedésre. A beszélgetés során a hallgató is képet kaphat a Werkről. A felvételik pontos időpontjáról személyes e-mailben értesítjük a jelentkezőket. 

Elvégezhető-e a Werk munka mellett is?
Igen, mivel a foglalkozások időpontja hétköznaponként 17 és 21 óra között, valamint szombatonként van.

A Werk után biztosan el tudok-e majd helyezkedni?
Ezt ma már egyetlen oktatási intézmény sem garantálja végzős hallgatóinak. Amit a Werk ezzel együtt is vállalni tud, az a piacképes tudás és a gyakorlatok során kiépíthető kapcsolatrendszer. A Werk tanárai szakmájuk meghatározó személyiségei, s az eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy szívesen dolgoznak együtt az arra érdemes werkes tanítványaikkal. Werk hallgatóinak jelentős hányada talál  ha nem is állást, de munkát azon a területen, amelyen átlagon felüli képességekről, hozzáállásról tesz tanúbizonyságot. 

Azt hallottam, hogy a Werk-be milliomos csemeték járnak puszta szórakozásból. Én magam keresem meg a tandíjat, nem apukám fizeti. Nem fogok csalódni?
Ami kérdése első részét illeti, az bizony nagy butaság. A Werk hallgatóinak túlnyomó többsége a magyar átlaghoz képest talán valamivel jobb módú, de gazdagnak korántsem mondható. Az is látható, hogy a Werk megfizethető, tehát nem tartozik a drága képző intézmények sorába. Az elégedettség vizsgálatok is azt mutatják, a többség számára megéri a Werkbe járni, nemcsak a tanítás élményszerű jellege miatt, hanem mert a Werk tudatosan közösséget épít, s a közösség ereje fokozza az egyéni teljesítményt is. Ezt igazolták a Werk olyan nagy közös projektjei, mint amilyen például a Backstageparty, a Sajtófesztiválokon bemutatott performanszok, a Lakástrend, vagy akár az általunk több helyen is rendezett divatbemutatók voltak. És akkor még a filmesek által elkészített kisfilmekről nem is beszéltünk. Persze lehetnek olyanok, akiknek csalódást okoz a saját teljesítményük. Ez ellen sehol sincs orvosság.

Igényelhetek-e diákhitelt, diákigazolványt, mint a WERK Stílus és Kommunikációs Akadémia tanulója?
Mivel a WERK iskolarendszeren kívüli képzés, a képzésében résztvevők diákhitel, diákigazolvány igénylésére nem jogosultak.

Mitől más a Werk, mint a többi suli?
Nézze át oktatóink névsorát, szakmai múltját és vessen egy pillantást az egyes szakok tematikájára. Tegye még hozzá, hogy a Werk vállaltan nem elit- és művészképző, programja nagyon is a piac igényeiből indul ki. A piacnak pedig nagy munkabírású, csapatban dolgozni tudó, mégis önálló, kreatív szakemberekre van szüksége. A Werk nem az elmélet, hanem a gyakorlat iskolája. A Werkben folyó program külön sajátossága, hogy lehetőség van a stylistok, enteriőrstylistok, művészeti menedzserek és a filmesek közös munkájára.  Hallgatóink arra is lehetőséget kapnak, hogy más szakok óráira bejárjanak. S még egy. A Werk nemcsak tudást közvetít, de tudatosan személyiséget is épít. Képzéseink többségét csapatépítő és személyiségfejlesztő tréningekkel kezdjük. Fennállása óta a Werk egy egyre inkább terebélyesedő networkké, a régi és az új werkesek sokszínű, ütőképes közösségévé vált.

 

A Werk Akadémia céljairól és hitvallásáról bővebben ide kattintva olvashat!