A Werk Művészeti Iskoláról

Munka

A divatban, dizájnban, filmben, irodalomban az értékek nem maguktól jutnak sikerre. A kiemelkedő eredmények mögött nem magányos zsenik, hanem stúdiók, műhelyek, közösségek állnak. És sok-sok MUNKA.

Gyakorlat

A Werk a GYAKORLAT világa. Kitörési lehetőség azoknak, akik készek szembenézni önmaguk képességeivel és határaival. A Werk élmény, tele kihívással, többnyire a siker, esetenként a kudarc lehetőségével.

Közösség

A Werk KÖZÖSSÉGE olyan hallgatókat vár, akik képesek kezükbe venni a világot és a konkrét hazai közegben sikerre tudják vinni céljaikat.

Személyiségfejlesztés

A WERK minden szakán erős az önismereti, személyiségfejlesztő és kommunikációs képzés. Prezentációs és pitching technikákat is több szakon oktatnak e szakmák legkiválóbb képviselői.

Network

Fennállása óta a Werk fokozatosan egy egyre inkább terebélyesedő NETWORK-ké, a régi és az új werkes hallgatók és tanárok sokszínű, ütőképes csapatává alakul.

Átjárhatóság

A Werk egy olyan műhely, amely lehetőséget ad arra, hogy a különböző szakok közösen dolgozzanak. A filmesek werkesstylistok és enteriőr-stylistok bevonásával készítik filmjeiket, a divatbemutatók, a nagy projektek kivitelezése során a filmesek és a művészeti menedzserek segítik a stylistok munkáját.

Légy, aki lennél!

Az Akadémia sikerágazata a stylist képzés Náray Tamás, Lang Szonja, Csalár Bence, Holdamf Linda, Kiss Szilárd, Sipos Zsolt és a magyar divatipar számtalan további elismert szakemberének közreműködésével. A Werk tanárainak és munkatársainak köszönhetően ma már mindenhol ott vannak a werkes gyakornokok: divatbemutatókon, fotózásokon, fashion eseményeken. Több egykori werkes neve pedig ott szerepel a divatlapok kreditjein.

Filmezni majd mi megtanítunk!

A 2008-ban indult Werk Film Akadémia végzősei közül többen is felvételt nyernek a Színművészeti Egyetemre, a Moholy Nagy Egyetemre, filmjeik díjakat nyernek, televíziók mutatják be őket. A Werk filmes képzésének sajátossága, hogy haladó évfolyamon az I'Am Film jóvoltából többszázezer forinttal támogatja az egyes filmek elkészültét. 2014-től a Film Akadémia partneri viszonyra lépett a berlini KELLE FILM AKADÉMIÁVAL. 2016 novemberétől a Werk Film Akadémia részt vesz a Nemzeti Filmalap hiányszakmai képzésében. Ennek keretében hallgatóinak egy része sikeres felvételit követően ösztöndíjat nyer tanulmányaira. Első menetben két képzés hallgatói jutnak támogatáshoz: a rendezőasszisztens és a naplóvezető (scripter) kurzus hallgatói.

Oktatók

A Werk a tanítás új szemléletét, formáit kívánja megvalósítani. Tömegoktatás helyett kis csoportokban, a személyiségre figyelve, annak kreatív, alkotó tehetségét kibontakoztatva ad lehetőséget a felszabadult közösségi munkára. Oktatói ismert és elismert szakemberek, akik arra törekszenek, hogy a tudás mellett az értékeket, a szakma méltóságát is átadják hallgatóiknak. Olyan szakemberek, akik tudásukkal, munkájukkal, valóságos teljesítménnyel váltak ismertté, elismertté.

Helyszín

A WERK trendi és barátságos hely Budapest fejlődés előtt álló új körzetében, a 2013-es ÉV IRODÁjában, a Salétrom Loffice-ban.

Munka mellett is végezhető

A Werk-ben hétköznaponként 17.00 és 20.30 között, esetenként szombaton is folyik az oktatás, tehát munka mellett is elvégezhető.

A Werk jó hírét végzett hallgatói építik, erősítik. Hogy miért érdemes hozzánk csatlakozni, nem mi mondjuk, csak örömmel hallgatjuk, olvassuk.

Alumni filmek

Stylist képzés - Paksi Éva

Film szak - Szabó Tamás

Művészeti menedzser/Színházi menedzser szakirány - Vágvölgyi Nóra 

Művészeti menedzser/Színházi menedzser szakirány - Váczi Laczi

Művészeti menedzser/Képzőművészeti menedzser szakirány - Dudek Matild 

Művészeti menedzser/Képzőművészeti menedzser - Fülöp Luca

Művészeti menedzser/Zenei menedzser szakirány - Okos Kata

Művészeti menedzser - Udvardy Dávid

Rendezvényszervező - Harrach Judit

GasztroWerk - Szenecsár Anita

GasztroWerk - Kerekes Tibor

Kreatív (szép) írás - Biczi Tamás (Kötter Tamás)

Több más vélemény ITT olvasható.