A Werk stílusa

A stílus nálunk születik
A design friss, mai, egyedi
A trendet teremtjük, s nem követjük!

E hármasság jegyében alakultak az idők során a Werk helyszínei. 2007-ben az A.P.A. (Ateliers Pro Arts) művészeti központban indultunk.  Szerettük a világos, tágas, minimalista tereket, jókat ettünk-ittunk-beszélgettünk az Apacuka kávéházban, de a helyet hamar kinőttük. Ezért hoztuk tető alá (a szó szoros értelmében is) új helyszínünket, az Aranytíz Rendezvényház tetőterében.
Ez 2009 elején készült el. Boronkay Linda volt a belsőépítészünk, aki a londoni Metropolitan University hallgatója, és 2008-ban Nagy-Britannia legjobb fiatal belsőépítésze lett. Sárga vonalhálóval fogta össze a teret, amely háló a falakon és a szürke betonfelületeken vonult végig, miközben a tér egyfajta indusztriális, műhely-karaktert is kapott a tetőtérben futó gépészet fém elemeivel és a beton padozattal.  A Werk szellemiségének megfelelően a félig kötött terek mozgatható, emelhető, gördíthető, eltolható tárgyakkal voltak  berendezve. A közösségi terekben (lounge, recepció) hangsúlyos volt a Bauhaus illetve a hatvanas-hetvenes évek dizájnjában született bútorok friss hatású együttese.
Néhány kép a Werk Aranytízben kialakított tereiről, ahol 2012 júniusáig működtünk.

2012 szeptemberétől új helyünk a Kecskeméti utca 3./Királyi Pál utca 4. alatti gyönyörű épületének teljes második emelete lesz. Ez Steindl Imrének, az Országház tervezőjének a munkája 1875-ből. A dizájn viszont - ahogy megszokhattátok - 21. századi és nagyon WERK.

2014. augusztusától a VIII. kerület Salétrom utca 4. szám alatti Salétrom Lofficeba költözött a Werk. A korábban az "Év irodája 2013" díj nyertese loftos és hatalmas kerttel rendelkező új Werk szeptember 15-től, a megszokott felszeretséggel és szeretettel várja a hallgatókat.