A Werk története

A Werk Film, Stílus és Írás Akadémiát 2007-ben a magyar stylist, kommunikációs és filmszakma kiemelkedő személyiségei, divattervezők, ismert menedzserek, fotósok, filmes és színházi szakemberek hozták létre azért, hogy új megjelenési formát és tartalmat adjanak a némiképp megmerevedett magyar felnőttoktatásnak. "Iskolát" indítottak, amely elsősorban NEM PAPÍRT, hanem korszerű piaci tudást és szakmai gyakorlatot ad a benne résztvevőknek, amely a szellem, a morál, a lélek, a szabadság és a kreativitás helye. Aki ide jár, nem tárgya a képzésnek, hanem partnere.

A Werk azt az űrt kívánja betölteni, amely az iskolarendszerű felnőttoktatás és a napi valóság között tapasztalható. Tudás a vállalkozóknak, akik végiggondoltan kívánnak nekifogni egy filmes cég, egy televízió, egy kávéház, vagy éppen egy sarki vegyesbolt indításának.

A Werk piaci alapon működik, a befizetett képzési díjakból tartja fenn magát. Ezért az Akadémiának évről-évre meg kell újulnia, alkalmazkodnia kell a változó világhoz, hallgatóinak törekvéseihez. Ennek köszönheti, hogy eddigi munkáját nem csupán évekkel mérheti, hanem azokkal a hallgatókkal is, akik megtalálták helyüket a divat, a stílus, a mozgókép, a média és a művészetek világában. És azokkal, akik a Werkben megkezdett tanulmányaikat ma már a felsőoktatásban folytatják itthon vagy külföldön.

A Werk Akadémia folyamatosan keresi a kultúra és a kreativitás képzésének új útjait, s minden évben új tagozattal bővül: 2008-ban a Film Akadémia, 2009-ben az Iró Akadémia, 2010-ben a Gasztro Akadémia kezdte meg munkáját. 2012-től a megújult Művészeti Menedzser Akadémia keretein belül képzőművészeti, színházi és zenei menedzser szakirányok indultak. 2013-ban indult, 2014-től pedig a tapasztalatok alapján immár két modulosra bővült a Rendezvényszervező képzés.

2016 novemberétől a Werk Film Akadémia részt vesz a Nemzeti Filmalap hiányszakmai képzésében. Ennek keretében hallgatóinak egy része sikeres felvételit követően ösztöndíjat nyer tanulmányaira. Első menetben két képzés hallgatói jutnak támogatáshoz: a rendezőasszisztens és a naplóvezető (scripter) kurzus hallgatói.