A végzett werkesek többsége tényleg kezébe vette a világot!

Kerestük és folyamatosan keressük a régi werkeseket, hogy megtudjuk, mit jelentett számukra az itt eltöltött idő. Kellemes meglepetésünkre csak nagyon ritkán kapunk negatív véleményt, az esetek többségében legalább az itt szerzett baráti, szakmai és üzleti kapcsolatokat mindenki megemlíti. De nem ritka, hogy valaki közli: a Werk révén megfordult vele a világ. Sikerült valami egészen másba, egészen újba, valami sokkal önmegvalósítóbba kezdenie.
Az alább következő véleményeket szinte szó szerinti leírásban közöljük.

Szépírás

Bartyik Gabriella véleménye

A kurzus folyamán rengeteg olyan útmutatást és visszajelzést kaptam az írásaimmal kapcsolatban, amelyeket éreztem ugyan korábban, de képtelen voltam megfogalmazni. A tanárok - bár a hangulat inkább barátok közötti beszélgetésre emlékeztetett - nagylelkűen osztották meg velünk tudásukat, és rengeteget segítettek abban, hogy az írásainkra adott véleményükkel, javaslatukkal fejlődni tudjunk. Az Íróakadémia inspirációt adott az íráshoz, és ahhoz, hogy önbizalommal forduljak az írás felé, a fiatal tanárok pedig meggyőztek arról, hogy ha megélni nem is, érvényesülni és kibontakozni igenis lehet az irodalmi életben.

Kovács Orsolya véleménye

A legtöbbet talán a tanárok és előadók hozzáállása tett hozzá a kurzushoz. Szécsi Noémi kedvessége, Cserna-Szabó András pikírt humora vagy Lovasi András lelkesedése, amellyel hozzánk és a tanításhoz fordultak, elképesztően kellemes meglepetés volt, és rengeteget segített abban, hogy fejlődjünk a prózaírás területén.

Rendezvényszervező

Film akadémia

Ascher Ágoston - Film alapozó (2012-2013)

Sok új embert ismertem meg a Werken keresztül. Reálisabban látom a filmezést. Az első félévben lehetett volna több gyakorlat, de összességében jó volt

Bai Zsanett - Film alapozó (2012-2013)

Rájöttem, mennyi mindent nem tudok, és hogy mennyi mindent tanultam itt. Sokkal nyitottabb lettem az emberek felé. Nagyon jól éreztem magam, jó csapat volt.

Balázs Dániel - Film alapozó (2012-2013)

Sok jó kapcsolatot szereztem, sok jó embert megismertem és maradtam is velük kapcsolatban. Közben rájöttem, hogy mivel szeretnék foglalkozni. Nagyon pozitív élményekkel távoztam, szívesen folytatnám, sőt, folytatni is fogom  valamikor a közeljövőben.

Ferenczi Tamás - Film alapozó (2012-2013)

A Werk jelentősen bővítette az ismeretségi körömet.  Alapvetően jó élményekkel távoztam, de az órarend betartása jó lenne, ha szigorúbban lenne véve, mert néha szervezetlennek tűnt.

Porkoláb Bence - Film alapozó (2012-2013)

A kíváncsiság vitt a Werkbe, s most, hogy vége, úgy gondolom, megérte kíváncsinak lenni. Boldogan emlékszem vissza az ott töltött órákra, napokra. Kiemelném Réz András foglalkozásait, ezek nem csak tudást adtak, hanem kikapcsolódást is. A Werk megerősített abban, hogy mindenképpen művészeti szakmában szeretnék dolgozni

Szalontai Péter - Film alapozó (2012-2013)

Megismertem itt pár olyan embert, akikkel később, a szakmától teljesen függetlenül is, szívesen tartom a kapcsolatot. A werkes feladatok során kiderült a számomra, hogy mi lehet a filmes szakmában a hozzám illő feladat, mi az, amiben tehetséges vagyok, és mi az, amiben még fejlődnöm kell.

Amúgy a Werk sem adhat többet, mint bármely iskola. Egy intézmény mindig csak eszköz, a munkát, amit a tanulásba fektetünk, csak magunk végezhetjük el. Így ostobaság azt várni bármely iskolától, hogy bejárja helyettünk az utat. Sajnos sokan hiszik azt, elég beiratkozniuk valahová és az álmuk teljesülni fog. Egy iskola fokmérője szerintem az, hogy mennyire nyújt segítséget a már egyébként is ambíciózus, fejlődni vágyó hallgatóknak, és mennyire tartja ébren, mennyire gerjeszti ezt a lelkesedést. Úgy gondolom, a Werk e tekintetben jó választás. Kapcsolatépítés tekintetében a Színművészetivel nyilván nem lehet versenyezni. Cserébe a Werk nem tart öt évig, ami szerintem mérhetetlenül és feleslegesen sok idő egy olyan szakmához, aminek a lexikális részét egy év alatt bőven meg lehet tanulni. A többi úgyis kreativitás, akarat és egyéb nem tanulható belső tulajdonság. A Werk a gyakorlati tudáshoz jó kapu, és a szimpatikus, segítőkész tanárok a szakmával való kezdeti kapcsolatfelvételt is megadják. A Werk hiányossága, hogy a házi feladatok és az órai munkák során nem áll rendelkezésre kamera, lámpák, stb. Igaz, a vizsgafilmekhez adott anyagi segítségből ezek bérlése megoldható.

Tóth Olivér - Film alapozó (2012-2013)

Sokkal több embert ismertem meg itt, mint amire számítottam, és nagyon jó kapcsolatokat alakítottam ki a csoporttársakkal. A vágás szakmában kezdem kitapasztalni meddig vagyok  terhelhető, és ezt próbálom fejleszteni. Nagyon jó élményekkel távoztam, feldobott az a sok jó ember, akit megismertem, a munka-tapasztalatok is nagyon pozitívak voltak.

Baranyai János - Film haladó (2012-2013)

A Werk abszolút jó voltozásokat hozott az ismeretségi körömbe, arról nem beszélve, hogy tisztába jöttem képességeim határtalanságával. Minden azon múlik, te mennyit tudsz kivenni belőle és mindennél jobban számít, kik a tanáraid.

Vereckei Zsolt - Film haladó (2012-2013)

Rengeteg olyan ember ismertem meg, akivel a jövőben szeretnék együtt dolgozni, és akinek a véleménye a jövőben is fontos lesz a munkámban

Sokkal tisztábban és pontosabban látom, hogy még milyen területen kell tanulnom és tapasztalatot szereznem. Alázatosabb lettem. Megtanított értékelni, amit tudok és azt is, amit még nem.

Csak ajánlani tudom a Werket!

Halasi Noémi - Film haladó (2012-2013)

Ki akartam próbálni magam a filmezésben és rájöttem, hogy ezzel szeretnék a jövőben is foglalkozni. Megismertem egy csomó embert, stábokat hoztunk létre és most is dolgozunk együtt.

Jó élményekkel távoztam, van egy fejlődés a Werkben, amit a két év során végig követtem: az elején sokat döcögött, az órák a szervezés, de a végére már egész jó volt.

György Klára - Film haladó (2011-2012)

11 rendezésen vagyok túl (videoklipek, rövidfilmek, kiállítás megnyitó) és van jó néhány felkérésem még.Nem csak az iskola miatt tettem szert ismeretségre, de nagyban hozzájárult. Talán az egyik legfontosabb, amit kaptam a Werktőla rendezésekkel, alkotásokkal, munkákkal egybeköthető, hogy önismeretben is történtek változások, tehát nem közvetlen a Werk miatt, de talán hozzáadott és vett is el belőle. :)

Szabó Tamás - Vágó (2010 - 2011)

A Werknek köszönhetően helyezkedtem el vágóként. A Noé című filmem kapcsán (Rendező: Strommer Marianna) bejutottam az Origo Digital Film-hez (korábban FotoKem Budapest). Ott zajlott a film fényelése, s ez már eleve egy kiváltságos helyzet. Részt vettem egy nemzetközi BBC TV-játék produkcióban, Birdsong a címe. A vetítés most hétvégén zajlott Angliában. Szeretném kiemelni Pamacsot, mint nagyon jó mentort és tanárt! Jelenleg a SZFE-rejárok és most vágom az első nagyfilmemet, természetesen mindehhez nagyon sokat segített a Werk! Mert aki egyszer Werkes volt....:)

Bálint Péter - Gyártásvezető (2010 - 2011)

Életem fontos állomása a Werk Akadémia! Amikor 2010-ben ide kerültem, hatalmas lehetőséget láttam ebben az iskolában, s a számításaim beigazolódtak. Sokat tanultam a szakmáról a már nagy múlttal rendelkező előadóktól, illetve rengeteg új kapcsolatra tettem szert. Ebben a szakmában a kapcsolatokat tartom a legfontosabbnak. Ennek köszönhetem, hogy már a karrierem elején több produkcióban benne lehettem, s már az iskola elvégzése előtt rengeteg referencia anyagot sikerült összegyűjtenem.Lehetőségem volt dolgozni reklámfilmben, videoklipben, websorozatban és különböző kisebb projectekben is. A szakmai gyakorlatot is fontosnak tartom. A Werk Akadémián lehetőségem volt részt venni több kisfilm elkészítésében. Az Akadémia által nyújtott támogatásnak köszönhetően profi körülmények között forgathattuk a kisfilmeket, így megtapasztalhattuk hogy hogyan működik egy igazi stáb.

Kiemelnék pár lehetőséget, melyekhez a Werk Akadémia kapcsán jutottam hozzá. 2011-ben forgattunk egy vizsgafilmet, majd fél évre rá felhívott az ott megismert operatőr, és munkát ajánlott a TV2 websorozatában. A ?Gimi?-ben több werkes csoporttársammal dolgoztam együtt. Páczkán Fatima és HárosiZsófi mint vágók vettek részt a produkcióban, én pedig rendező asszisztensi és felvétel vezetői pozíciót töltöttem be. Büszke vagyok arra, hogy  asszisztens lehettem Pandúr Gergő vizsgafilmjében. Az Obscura az index.hu versenyén első helyezett lett 2011-ben, később szintén Pandúr Gergővel forgattam együtt Fekete Dávid és Cserpes Laura - Ördög vagy angyal videoklipjét, amit várhatóan februárban mutatnak be a zenecsatornák.

Köszönettel tartozom a Werknek és azoknak az embereknek, akiket ott megismerhettem. Nagyon izgalmas éveket adott nekem az Akadémia, és ajánlom mindenkinek, aki szeretne betörni az ?álomgyárba?. Természetesen rengeteget, sőt állandóan tanulni kell, ahogy a Werkben mondják: ?Két nagyon fontos dolog kell ehhez a szakmához: a szakma szeretete és a szakma iránti alázat!?

Hárosi Zsófia - Vágó (2010 - 2011)

A szakmai kapcsolatok közül Pamacsot emelném ki: általa jutottam be Páczkán Fatimával együtt az AVID Stúdióba, ahol vágóként dolgozom. A Gimi című websorozatot Fatimával együtt vágjuk. Baráti és szakmai kapcsolat egyaránt sok jött a Werkből.

Pandur Gergely - Rendező (2010 - 2011)

A Werknek köszönhetően indultam el a filmezés útján. Esztergályos Krisztinával azóta is jó szakmai kapcsolatom van, sok mindenben segít nekem. Egyértelműen nőtt az önbizalmam, bátrabb, határozottabb lettem, és már kevésbé vagyok pesszimista, mint korábban. Két videó klipnek is a rendezője vagyok: Farkas Dávid és Cserpes Laura klipje februárban debütál. Az index pályázaton első lett az Obscura című filmem. Terveim között szerepel, hogy websorozatot készítek belőle.

Kemény Ferenc - Rendező (2010 - 2011)

Nekem a Werkből az értékes tanári kapcsolatok maradtak meg: bármikor fordulhatok hozzájuk tanácsért, segítségért.

Tóth Attila (2010 - 2011)

A Werk csupa-csupa pozitív élmény volt. Filmes tanulmányaimat külföldön szeretném tovább folytatni.

Győry Balázs - Rendező (2009 - 2010)

Abszolút változást hozott az életemben a Werk! Azelőtt nem foglalkoztam filmezéssel, itt kezdtem el tanulni, ismerkedni vele. Nagyon tetszett! Azóta is ezzel foglalkozom. Sokat profitáltam a Werken tanultakból. Klippemmel megnyertem a RöyksoppSenior című albumához meghirdetett nemzetközi versenyt. Ez sok új munkát hozott nekem azóta is, főleg klippek forgatására, s ma már szponzorok segítségével dolgozom. Megcsináltam Fehér Balázs (a Carbonfools énekese) első klipjét, most a következő albumán dolgozunk.

Ha minden jól jön össze, elkezdhetem forgatni első kisjátékfilmemet, a producert már megtaláltuk! Mindezt egyértelműen a Werken szerzett kapcsolati tőke hozta az életembe!

Juhász Zsolt - Rendezési ismeretek (2009 - 2010)

A Werktől sokat kaptam, és sokat segített abban, hogy felmérjem magam, illetve rávilágított sok-sok hibámra. Kaptam szerelmet, új barátokat-ellenségeket, de a legfontosabb, hogy kimondhattam életem legfájóbb "nem"-jét vizsgafilmünk kapcsán. A tanárok sokszínűsége és eltérő szemléletmódja is jó hatással volt rám, és azt gondolom mindenkire így hatott, remélem ez a jövőben is így marad. Amit külön kiemelnék az Dubóczky Erzsi segíteni akarása, szakmai hozzáállása, és az az elképesztő energia amivel mindezt végezte. Ő bizony seggbe rúgott minket, ha úgy hozta a helyzet és éreztette, hogy fontosak vagyunk.

Dr. Kozma Judit - Rendező (2009-2010)

A munkámban nem hozott változást a Werk, továbbra is jogászként dolgozom, de új ismeretségeket mindenképpen adott. Nagyon pozitív élmény volt, egyfajta kreatív kibontakozási lehetőség. HilbertAnette filmformanyelv óráit rettenetesen szerettem, egyetlen órát sem kedveltem annyira egész jogi tanulmányaim alatt, mint az ő óráit.

Ágó Simon - Rendező (2009 - 2010)

Vágóként, operatőrként és hangmérnökként dolgozom, sok baráti és szakmai kapcsolatot köszönhetek a Werknek (Pamaccsal azóta is tudok konzultálni, klippeket, rövidfilmeket forgatok): Legutóbb egy szoftvernek készítettem a demo klipjét.

Delbó Dániel - Forgatókönyvíró (2009 - 2010)

Amit a Werk adott nekem: megtanultam filmet írni. Néhány társammal, akikkel együtt tanultam, még tartom a kapcsolatot.

Klacsmann Detre - Producer (2009 - 2010)

Érzésem szerint sok változást indított el bennem a Werk. Azóta is a filmezés érdekel. Jelenleg a Pázmányon tanulok film szakon. Szép emlék a nekem a werk, elindított a filmezés útján. Rengeteg ismeretet kaptam, sok embert ismertem meg, és ez reményeim szerint még további kapcsolatokat, munkákat, barátokat hoznak.

Kalmár György - Kreatív forgatókönyvíró (2008-2009)

Az elsők között kezdtük a Werket film szakon. Ha valaki tele van művészi ambícióval és mindenáron filmet szeretne csinálni, az jöjjön a Werkbe, mert itt nagyon jól meg fogja a szakmát tanulni. A legjobb élményem az volt, amikor a Werk kibérelt egy mozit és ott bemutatták a filmjeinket. A közönség tapsolt, hatalmas hangulat volt.

Szászfai Brigitta - Rendező (2008 - 2009)

Elég nagy változást okozott a Werk. Tavaly Londonban tanultam filmes suliban.

A Werken megismertem egy srácot, aki összehozott további filmes/grafikus/zenész emberkékkel, velük heten alakítottunk egy stábot és különböző zenekaroknak forgatunk klippeket, promókat. Itt látható kreatív tevékenykedésünk: www.flashbird.hu

Pont most a filmes mester jelentkezésnél szembesültem, hogy mennyire jó például, hogy tudok fordulni Divinyi Rékához forgatókönyv tanácsadásban, Réz Andráshoz ajánlat kérésben. Az önismeret és a világ viszonya dolog a filmezéssel alakul, ezeknek az alapjait a werk fektette le nekem.

Egyébként tök jó volt oda járni, csak pozitívumokat tudok mondani!

Berényi Andrea - Gyártás (2008 - 2009)

Filmekkel foglalkozó projektcégnél helyezkedtem el nem régen s hogy a választás rám esett, abban szerintem a Werknek is nagy szerepe volt. Két meghatározó barátságra tettem szert a werkben, melyek azóta is tartanak. Megismertem a filmgyártás világát, sok mindent másképp látok az itt szerzett tapasztalataim alapján, már nem olyan titokzatos számomra a filmezés, s az üzleti oldalát is jobban átlátom.

Mészáros Szilvia - Forgatókönyvíró (2008 - 2009)

Mikor a Werk-re jártam, Koltai Gábornak és egy angol produkciós irodának dolgoztam, mint forgatókönyvíró. Animációs mesefilm sorozatokat (Hutch, Zig and Zag) és feature filmeket (Wheelers, Free Wheels, Sunny) írtam magyarul, melyeket lefordítottak angolra. Ezek az animációs filmek el is készültek, de legnagyobb sajnálatomra jelenleg még nem kerülhettek bemutatásra. Ezután N. Forgács Gábor producer által kínált lehetőséggel éltem és társ-íróként részt vettem egy magyar TV sorozatban (Diplomatavadász 3, 6 és 9 epizódok).

Majd a Filmpartners Kft-nél, Kovács Gábor producer pénzügyi asszisztenseként folytattam a pályafutásom (Üvegtigris 3 és számos reklámfilm).

Gárgyán Eszter - Gyártás (2008 - 2009)

Abszolút változást hozott az életemben a Werk. Sőt, hatására pályát módosítottam. Tavaly januárban jogi egyetemet végeztem, s most a filmes szakmában dolgozom. Az összes filmes kapcsolati tőkémet a Werkenkeresztül szereztem. Adott egyfajta szélesebb látókört is.

Gotthárdi Balázs - Vágó (2008 - 2009)

Nagy és pozitív változásokat hozott az életemben a Werk. Új barátságokat, munkakapcsolatokat, azóta is együtt dolgozom Gárgyán Eszterrel és Győry Balázzsal. A legfontosabb dolog, hogy megismerhettem Hargittai Lászlót, Pamacsot, aki mentoromként segítette tanulmányaimat, munkámat, s általa sikerült elhelyezkednem a 4Cut stúdióban, ahol vágóként dolgozom azóta is. Emellett a Kodolányi János Főiskolán oktatás technikusként rádiós, tévés gyakorlatokat tartok. Önismeretem fejlesztésében is sokat segített a Werkben  eltöltött idő, megtanultuk, hogy a legfontosabb a szakma alázata, nem fogják lábaink elé teríteni a vörös szőnyeget, ez a szakma bizony kőkemény munkával jár.

Szilágyi Angéla - Forgatókönyvíró (2008 - 2009)

Bár nem dolgozom filmes területen, sok olyan kapcsolatot szereztem, amely hatással volt a további életemre. A Werk sok minden más változást indított el az életemben, érdekesnek tartottam, sokat tanultam belőle.

Stylist szak

Tyukodi Evelyn (2015-2016)

Eleinte elhamarkodott döntésnek tűnt, hogy érettségi után a Werkbe jöttem tanulni és a stylist szakmát választottam. Már egyáltalán nem bánom, hisz ez volt az a hely, ahol rájöttem, hogy ki és mi akarok lenni. Már az elején betekintést nyerhettünk a szakma rejtelmeibe és rájöttünk, hogy ez sokkal komolyabb,mint amire számitottunk. Láttuk azt is,hogy milyen nehéz elhelyezkedni, munkát találni és ismert stylisttá válni. Bár már egy éve végeztem a stylist alapozó képzést, most is kapok tőletek lehetőségeket. Nektek köszönhetem azt,hogy megtaláltam önmagam és azt is, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült elindulni egy jó úton a célom felé. Egyre több munkát kapok, már nem csak asszisztensként, erre pedig nagyon büszke vagyok! És arra is,hogy Werkes lehettem!

Sándor Zsuzsanna (2015-2016)

Az igazat megvallva nagyon sokáig vacilláltam, hogy bele merjek-e vágni. És még soha az életben nem hoztam ennél jobb döntést! Mikor kiderült, hogy felvettek már tudtam ott a helyem a Werkben. Első perctől elvarázsolt az iskola, a tanárok, a hangulat. Azért választottam az akadémiát, mert olyat tudtak ajánlani elméletben és gyakorlatban, amire nekem szükségem volt, útmutatást és felkészítést a szakmára. Az elméleti órák közül talán ha megkérdeznék a Viselettörténet volt a kedvencem Kiss Szilárd előadásában. Minden tanár azt a tapasztalatot adta tovább amit az évek alatt gyűjtött, ezután rajtunk múlt, hogy mit kezdünk a kapott információval.  Teljes mértékben kihasználtam a gyakorlati lehetőségeket és így szert tettem ismeretségekre, amiket később arra használtam, hogy bekerüljek a szakmába. Nagyon sok divatbemutatón voltam( Mercedes-Benz Fashion Week, Allee, Elle, Marie Clare, Selyem útja és még sok más bemutató) így derült ki, hogy ez az egyik irányzat ami érdekel, a másik a televiziós styling. Szerencsésnek mondhatom magam, mert jelenleg mindkét irányzatban dolgozhatok,
 Csak ajánlani tudom a Werkakadémiát, mert segít, hogy megtanuld a szakma alapjait és ezáltal el tudsz indulni a saját utadon. 

Koshka Róbert (2012-2013)

Rengeteg ismerősre tettem szert a gyakorlatok során és ezt a kapcsolati tőkét a mai napi kamatoztatni tudom. A baráti kapcsolatok sok inspirációt adtak, rengeteget fejlődtem, kreatívabb lettem. Az ökosikk projekt nagy hatással volt rám. Korábban nem voltam nagy környezetvédő (volt, hogy eldobtam a szemetet és a csikket az utcán), de az ökosikk után tudatosan figyeltem rá, hogy ne szemeteljek és ügyeljek a környezetemre.

Aki végigcsinálja a Werket, sokat fejlődik. A gyakorlatok révén olyan kapcsolatokra lehet szert tenni, hogy aki igazán komolyan gondolja, az el tud helyezkedni az adott szakmában.

Benkovics Imre (2012 - 2013)

A Werk mutatott egy irányt, amin el tudok indulni, részben mert sok szakmabelivel ismerkedhettem meg. Megtanultam öltözködni, magabiztosabb lettem, bátrabban nyitok az emberek felé. Minden nagyon jó volt, teljesen elégedett vagyok, bár a második félév nem nyújtott akkora rálátást, mint az első, de azért élveztem.

Bíró Barbara (2012 - 2013)

Nagyon sok gyakorlaton tudtam részt venni és most már pénzt is kapok a munkámért, bár még nincs állandó szerződtetett munkám. Remélem hamarosan lesz. Mindenképpen stylist szeretnék lenni. A  kedves, érdekes és segítőkész ember között volt, aki nagy inspirációs hatással volt rám és akinek szeretnék majd a nyomdokaiba lépni.

Nagyon sokat változtam az önismeretemben. Most szeptemberben költöztem fel Pestre és sok dolog nagyon újnak számított. De örömmel jelenthetem, sokkal erősebb és talpraesett ember lettem! Na meg türelmes, mert azt is megtanultam, hogy ebben a szakmában a türelem és az alázat milyen fontos.  Szóval, nagyon-nagyon sok mindent köszönhetek a Werknek. Egy kis csoda volt számomra, hogy bekerülhettem és itt tanulhattam.

Kóbor Ágnes (2012 - 2013)

A Werkben szereztem egy jó barátnőt és rengeteg jó ismerőst. Megtudtam, hogy nem motivál eléggé a háttérmunka. Megerősödtem abban a meggyőződésemben, hogy mindenbe bele kell vinnünk a  személyiségünket, minden helyzetben vállalnunk kell önmagunkat és folyamatosan kommunikálnunk kell a környezetünkkel.

Ha elkötelezett vagy a választott szakma iránt, akkor a Werk számtalan lehetőséget és kapcsolatot biztosít számodra, hogy elkezdhesd felépíteni a karriered.

Szabó Gabriella (2012 - 2013)

Bár én építésznek tanulok, az egyetemen a design tanítása teljes mértékben kimarad, ezért ezen a téren segített a legtöbbet a képzés. Az ismeretségi körömben nagyon pozitív változások álltak be, sok hasonló érdeklődésű embert ismerhettem meg a csoporttársaim és a tanáraink között. S ahogy ezt mondani szokták, gazdagodott a kapcsolati tőkém is.

Rájöttem, hogy a teljesítő képességemnek messze nem ott van a határa, ahol gondoltam. Kitárult a világ, s úgy érzem, minden téren meg tudom állni a helyem. A Werk rengeteg szakterületbe enged belekóstolni, így a tanulók eldönthetik, hogy a szakma mely aspektusa érdekli őket a leginkább.

Forgács Benjámin (2010 - 2011)

Sok-sok barátot és a BoscoloFashion de Lux-nak köszönhetően néhány szakmai kapcsolatot is szereztem. Részt vettem a Syma Csarnok Beauty kiállításán, mint stylist rendező.

Glaser Ágnes (2010 - 2011)

Stylistként dolgozom a Schwarzkopfnál, az MTA fotóstúdiónál pedig personalstylitsként. Nagyon sok barátságot és szakmai kapcsolatot kaptam a Werktől. Jelenleg Londonba készülök egy Marie-Claire által szervezett sminkversenyre. Egy most még nem ismert magyar énekes teljes image-ét tervezem (cd belső, fotózás, ruhatár)

Grace Zsuzsanna (2010 - 2011)

Stylistként, nagyon jó alapokat kaptam a tanároktól. Bekerültem be a VAM Design-ba, emellett fashion show-kat rendezek. Legközelebb a BoscoloFashion show-n dolgozom.

Barta Diana (2010 - 2011)

Először is, szerettem a Werket. Nagyon sok olyan dolgot tudtam meg, amit addig nem és sok érdekes dologban vettem részt.

Ami a munkámat illeti, ebben (sajnos) nem változott semmi. Főiskolára járok, táncolok, a szokásos. Kicsit háttérbe szorult a kreatívabb énem. Ha úgy adódik és valaki szól, például, hogy divatbemutatóra kéne valaki segíteni, akkor szívesen megyek.

Jó pár olyan embert ismertem meg a Werkben, akivel tartom a kapcsolatot, szívesen találkozunk beszélgetünk, esetleg segítjük egymás munkáját, ha úgy adódik. Ezekért a kapcsolatokért mindenképp hálás vagyok, hiszen sok a közös bennem és ezekben az emberekben.

Önismereti és világnézeti szempontból, talán nyitottabb lettem dolgokra, kicsit bevállalósabb - talán a szélsőségesebb dolgok irányába is. Igazából úgy érzem, még keresem önmagamat, nem tudom pontosan mit is fogok csinálni a jövőben. Egyelőre sodródom. :)

Kocsis Barbara (2010 - 2011)

Czövek Eszterrel évfolyamtársammal céget alapítottunk, s rengeteget dolgozunk stylistként. LACK pályázaton fotózás, arculat-image tervezés egy fodrász szalonnak, nagyon jó baráti-szakmai kapcsolatot építettem ki, legfőképp Lakatos Márknak köszönhetően, mivel sok gyakorlaton dolgoztam vele együtt  (Life Network, Ózon Network, Viasat3: A cég hangja). Újabban ruhákat is tervezek.

Tar Beáta (2010 - 2011)

Szeptemberben beadtam Lakatos Márk szalonjába az önéletrajzomat, és felvettek stylist asszisztensnek. Ezáltal rengeteg szakmai tapasztalatra tettem szert.

Süke Mónika (2010 - 2011)

Célom egy saját vállalkozás indítása  Szlovákiában. Nagyon sok barátságot kaptam a Werktől. Jobban tudom, mivel szeretnék foglalkozni; kedvet kaptam ahhoz, hogy új területeken is kipróbáljam magam; határozottá váltam.

Kelecsényi Milán (2009 - 2010)

A werk indított el ezen a pályán. Azóta együtt dolgozom Lang Szonjával, Lakatos Márkkal. Barátságok, munkakapcsolatok születtek általa. Az új környezet, új világ, ami ott körül vett sok élménnyel gazdagított.

Kiss Anett (2009 - 2010)

Számomra csak egy hobby, egy kitekintés volt a Werk, pontosabban betekintés a stylistkodás világába. Egy TV csatornánál dolgozom, de továbbra is érdekel a divat világa, lehet még vissza fogok térni hozzá. Maradtak barátságok is. Önismeretemben nem hozott nagy változásokat, talán csak jobban ki lettek mondva a dolgok, melyeket már sejtettem magamról.

Kertészné Torma Mária (2008 - 2009)

Nagyon kedveltem a werket, sokat segített a pályám elindításában. Azóta is stylisként dolgozom. Fotózásokon, alkalmi divattanácsadásokon veszek részt. Célom egy saját mikro vállalkozás elindítása, 50 év feletti hölgyeknek stylist tanácsadással.

Décsi Juli (2008 - 2009)

Véletlenül jött az életembe a werk, de nem bántam meg. Sok új barátot szereztem itt, sok gyakorlaton vettem részt, ami által bekerültem a Cosmopolitan magazinhoz és ott dolgoztam másfél évig. A gyakorlatok jelentették számomra a legnagyobb élményt, ezek révén nagyon beleláttam a divatvilágba, a reklámvilágba. Jobban merek öltözködni, s ez nem mellékes, ha tényleg érvényesülni akarsz.

Körmöczy Márti (2007 - 2009)

Nagyon izgalmas volt együtt dolgozni olyan nevekkel, mint Kemenesi Tünde, Lakatos Márk. Ha valaki szeretne ismertté válni a szakmában, akkor szerintem ez az a hely, ahová jönnie kell.

Gáborján Rita (2007 - 2009)

Nekem az tetszett a WERK-ben, hogy a legelső  évfolyamként láthattam, hogy hogyan épül fel maga az iskola, hiszen minden kezdet nehéz, és mi is részese lehettünk az alapoknak a költözéssel együtt.

Mondhatnám úgy is, hogy mi voltunk a "kísérleti nyulak", és külön büszke vagyok arra, hogy részese lehettem a nyulaknak.

Ugyanis ebből lehetett a legtöbbet tanulni.

Persze, mindenki a saját világára fordítja azt,amit tanítanak, és teszi bele, illetve veszi el.

Vendéglátósként keveredtem bele ebbe a témába, mert én már akkor létrehoztam egy foodstyling "terméket", és szerettem volna profibban kezelni a dolgot, és itt jött képbe az iskola. Azóta másképp fotózom a szendvicseket, mint addig Bakcsy Árpádnak és Szipál Mártonnak köszönhetően,és az összes tanárnak köszönhetően felcsíptem egy kis plusz tudást és ezt a sok kicsit mind hozzátettem, amiből kerekedett egy nagy. Tetszett a liberális tanítási módszer, hogy se padok, se asztalok, se stressz, semmi, mintha egy klubban üldögéltem volna ismerős arcokkal körülvéve, nyugalomban.

Azóta elvégeztem a Semmelweis Egyetem vívóedző szakát, és amiket most hozok létre reklám-csapatépítő kampány, stb., abban mind-mind benne lesz a laza és mégis nagyon hasznos WERK.

Jankovics Mariann (2007-2008)

A Werk mindenképp hasznos volt számomra, leginkább egy bátrabb és szabadabb látásmódra ihletett. Az elsőként induló osztály tagja voltam, és ez külön öröm volt. Mindig olyan intézményt kerestem ebben a témában ami a "csináld magad", és nem az "így csináld, mert így jó" módszert alkalmazza.

Réz András jóvoltából egy nagy álmom válhatott valóra azzal, hogy 6 oldalon megjelenhettek munkáim a Stílus magazinban, ez igazán nagy lehetőség volt. Valamint a Normann Gáborral folytatott közös munka is (BackStageparty arculat). Lang Szonjától több ruhát elhozhattam fotózás céljából.

Később a munkám során annyi előnyét éreztem a Werknek, hogy tudtam mi a szint, kik mozognak a szakmában, miként dolgoznak, hogyan működnek.

Mára az életem része maradt a styling, dolgozom stylistként is, több alkalmat kaptam szerepelni a Viva TV-ben, és ezekben a hetekben is megy egy átalakítós műsorrész minden csütörtökön, amiben fotózok,  illetvestylingolok is.

Weszely Zsuzsa (2007 - 2009)

Nem dolgozom a szakmában, de a Werk sok új kapcsolatot hozott számomra, nagyon örülök, hogy ilyen fiatalon értékes tapasztalatokat szerezhettem egy inspiráló közegben.

Kákonyi Dóra (2007 - 2009)

A Werk új munkakapcsolatokat hozott számomra. A legfontosabb, hogy azóta együtt dolgozom Lakatos Márkkal. Nagyon jó élményeim vannak a Werkről, rengeteg új barátságot kötöttem. Ahol csak megemlítem, hogy werkes voltam, elismeréssel fogadják.

Margócs Viktória Marion (2007 - 2009)

Nagyon szerettem a Barbie babáimat öltöztetni és arra gondoltam, jó lenne ezt magasabb szintre emelni. A werk előtt nem mertem annyira kifejezni magamat ruháimon keresztül, ez önbizalmat is adott és sokkal jobban el tudom fogadni magam, hiszen rengeteg művészemberrel találkoztam és rájöttem, hogy nem bolond vagyok, csak furcsa. Nagyon tetszett a werk liberális oktatási rendszere, nagyon arra fektetik a hangsúlyt, hogy az egyénekből kihozzák azt az egy fajta kreatív szemléletet, gondolkodási módot, tehetséget, ami bennük van.

Enteriőr-stylist szak

Menlauer Szilvia (2012 - 2013)

A Werkben megtudtam, hogy mire vagyok képes. Az itt tanultakból, tapasztaltakból sokat tudok hasznosítani. Nyitottabb is lettem az új dolgok felé. Jó élményekkel távoztam, bár több gyakorlati órát és fotózást még el tudtam volna viselni.

Szegedi Dóra (2012 - 2013)

A Werk rengeteg szakterületbe enged belekóstolni, így a tanulók eldönthetik, hogy a szakma mely aspektusa érdekli őket a leginkább, és tudnak tovább fejlődni és munkát vállalni a hozzájuk legközelebb álló téren.

Szvák Anna (2012 - 2013)

Jó lehetőség arra, hogy az ember kipróbálja, fejlessze magát művészeti vonalon.

Márton Katalin (2012-2013)

Nagyon jó tanárok vannak, profi a gárda, csak jó emlékekkel távozok.

Takács Eszter (2010 - 2011)

A csoportmunkák nagyon jó hatással voltak rám és a csapatra, sok motivációt kaptam, közösségi élményekben nem volt hiány. Megbízást kaptam családi ház berendezésére,  nemrég pedig felkértek egy hostel enteriőrjének a kialakítására is.

Mohari Máté (2010 - 2011)

A Werk tanára, Füleki Bálint alkalmazza cégcsoportjuknál ( RUSH - brand design service + MOBILSOFA event design). Jelenleg már a vezető tervező helyetteseként dolgozik.

Winkler Renáta (2010 - 2011)

Szeretettem ebben a közegben tanulni, ahol nagyon mély szakmai oktatást kaptam. Sok ötletet merítettem a csapatmunkákból. Több baráti kapcsolatot is kaptam.

Rab Titanilla (2010 - 2011)

Sok barátot, szakmai kapcsolatot kaptam a Werktől. Füleki Bálint tanár úrhoz például bármikor fordulhatok segíségért. A csapaépítő órák is nagyon hasznosak voltak. Mostanában több megkeresést is kaptam (pl az ID Design-tól). Bízom benne, hogy valamelyik komolyabbá válik, s nemcsak hobbi szinten tudok majd a szakmával foglalkozni.

Kollár Franciska (2009 - 2010)

Már az Akadémia elvégzése előtt kerültem, Magyesi Zsuzsa ajánlásával, Hámori Dávid kezei közé, aki akkoriban a Stílus magazin szerkesztője volt. Tőle sajátítottam el első körben egy design magazin szerkesztésének alappilléreit.
Ezt az időszakot követte Az ELLE DEKOR magazin, ahol eleinte gyakornokként, majd rövid időn belül társszerkesztőként dolgozhattam. A szerkesztőség tagjai, Hortváth Cili (főszerk.), Szegő Eszter, Hakkel Vanda szekesztők és a stylistok egyaránt (Tímár Tímea, Tóth Tímea, Konnerth Zita, Hortobágyi Kata, Matisz Alíz) tanítottak meg mindarra a tudásra, amit életem végéig kamatoztatni fogok a szakmai életben. A magazin anyagainak összeállításában nagy segítségemre szolgált az a fajta gyakorlatias felfogás, amit a Werkben sajátítottam el. Az ottani munkáimból összeállított portfólió juttatott az ELLE DEKOR szerkesztőségéig, ahova többszöri próbálkozás után jutottam be. Ez a pillanat pedig egy régi álom megvalósulása volt.
Sajnálatos módon a lapnak szünetelnie kellett. Ebből az okból kaptam ajánlást Szegő Esztertől (egykori kolléganő) a Szép Házak Online szerkesztőségébe, ahol jelenleg is dolgozom, mint szerkesztő.

Rövid Zsuzsa (2008 - 2009)

Sok baráti és szakmai kapcsolatot köszönhetek a Werknek, látásmódomat is jelentősen formálta. Az Otthon magazinban gyakornokként kezdtem, most már a lap enteriőrstylistja vagyok.

Szirmai Krisztina (2008 - 2009)

Imádtam a Werket, bár számomra csak egy hobbi volt. Új barátokat szereztem, akik azóta is jelen vannak az életemben.

Művészeti Menedzser szak

Tóthpál Ágnes (2016-2017) - Komolyzenei menedzser szakirány

Hónapokon keresztül tudatosan kerestem a komolyzenei menedzser képzéseket az interneten.
Nagyon megörültem, amikor felfedeztem a Werk Akadémia által meghirdetett lehetőséget, de igazán a nyílt nap őszintesége győzött meg. Ezért is iratkoztam ide.
Ha címszavakban kellene összefoglalnom a képzésen  tapasztaltakat, azt mondanám , hogy korrekt, érdekes, szakmailag magas színvonalú.
A szakma élvonalába tartozó előadók  nem tankönyvek, hanem a saját szakmai munkájuk tapasztalatai alapján tartottak előadást, tudásuk legjavát adva, őszintén oktatnak. Az előadások változatosak, felölelik a menedzseri munka számos területét a jogi ismeretektől a zenekari menedzsmenten át egészen a világhírű tehetségkutatókig. Az oktatás jól szervezett, a követelmény teljesíthető, a megszerzett tudás hasznosítható.
A Werk Akadémián kapott tudás nagyon komoly alapot és lendületet adott  ahhoz, hogy elkezdjem a zenei menedzseri munkát.
Köszönöm!  

 

Váczi Laczi (2013-2014) - Színházi Menedzser szakirány

https://www.youtube.com/watch?v=LQTzcmdaKEA&list=UUtFphCqqE7U1lxQj-cKDOMg

Fülöp Luca (2012 - 2013) - Kurátor szakirány

http://www.youtube.com/watch?v=Mpzhw3cuVj0&feature=youtu.be

Meiszterics Eszter (2013) - Színházi Menedzser szakirány

Sikerült itt olyan színházi menedzserrel megismerkednem, akivel sajtósként azóta is tartom a kapcsolatot. Nem egy előadó volt rám nagy hatással, akinek azóta figyelemmel kísérem a munkáját, gondolkodásmódját, és máig tanulok tőle.

Nyitottabbá váltam olyan előadások, előadók iránt, akiket korábban magamtól nem néztem volna meg. Számomra a Werk abszolút pozitív élmény maradt, de úgy érzem, a többieknél valamivel szerencsésebb vagyok. Épp akkor kerültem egy koncert- és színház szervező ügynökséghez, amikor a Werkbe jártam, így duplán tudtam kamatoztatni az ott szerzett élményeket, kapcsolati tőkét.

Berze Zsófia (2014) - Színházi menedzser szakirány

Azért volt nagyon hasznos a Werkben tanulni, mert nem csak elméleti oktatásban részesültünk, hanem a gyakorlatban is megtapasztalhattuk, mit is csinál egy színházi menedzser. Nagyszerű tanárokat és embereket ismertem meg. Imádtam az egész Werk atmoszférát.

Okos Kata (2013) - Zenei menedzser szakirány

http://www.youtube.com/watch?v=EYdksX414AE&feature=youtu.be

Zsíros Gábor (2014) - Zenei menedzser szakirány

Nagyon hasznosnak találtam a gyakorlatias megközelítést, a színfalak kulisszatitkait, az egyedi know-how-kat. Többször éreztem magam mélyebb vízben, ami inkább inspiráló volt, mint félelmet keltő, főleg azért, mert segítő kezek ezrei vettek körül.

Wellisch Maja (2012 - 2013) - Kurátor szakirány

Pszichodrámáztam két évig és azt gondoltam, hogy a személyiség fejlődése és az önismeret fejlesztése bizonyos idő múltán megszűnik, elévül, vagy éppen visszafejlődik. Rájöttem, nem így van, hogy folyamatos fejlődésben vagyok, folyamatosan hat rám a külvilág. A Werkben ismét figyelhettem magamra, a bennem történt változásokra, a környezetem változásaira. Toleranciát, emberismeretet és problémamegoldást tanulhattam az adott csoporton belül. A PÓZ című vizsga kiállítás koncepciójának kialakítása és létrehozása során olyan emberi "tükrök" alakultak ki, amelyek az eltelt idővel sem váltak haszontalanná.

Véleményem a Werkről, amit szívesen megosztok. Számomra fontos emberekkel ülhettem egy asztalnál és mondhattam véleményt, oszthattam meg a gondolataimat, s juthattam így közelebb önmagamhoz. Több lettem, "önismertebb", nemcsak a magam, de mások számára is. A koncentrikus kör azóta is bővül. A múzeumi szobám ajtaja mellett van egy "para" szék. Ezen a széken a problémákat elemezzük, kutatjuk a gyökereiket, konfliktusokat oldunk meg olyanokkal, akiknek szükségük van rá. Nincsenek kevesen.

Péntek Marianna (2012 - 2013) - Kurátor szakirány

Mindenkinek szívből ajánlom, mert nagyon jó hatással van az emberre az, hogy nem egy hétköznapi közegben hétköznapi emberektől tanulhat, hanem egy kreatív közösség tagjává válhat, mely pótolhatatlan élményeket nyújt!

Várnagy Olívia (2012 - 2013) - Kurátor szakirány

Werk - egy olyan művészi iskola, akadémia, ahol a hallgató jól érzi magát. Nem csak a számos galéria látogás miatt, hanem mert egy olyan csoportban van, ahol örömmel tölt el pár órát a suliban. Külön kiemelném Réz András, Révész Emese és Bali Edina óráit. Sok jó óra volt ugyan, de amit Tőlük kaptam, az egy örök élmény marad. Örülök, hogy szeptembertől a Werkben tanultam, mert ugyan az egy év hamar elment, de a barátok, akiket itt ismertem meg, illetve az élmények, amiket a suliban szereztem,azok maradnak. Mindenkinek csak ajánlani tudom a Werket! :)

Szabó Lili (2012-13) - Kurátor szakirány

A Werk Akadémia sajátos "kulturális kreatív" légköre nem csupán intellektuális élményt nyújtott, hanem a gyakorlatban is hasznosítható információk sokaságát adta. A közvetlen, kellemes hangulatú, a képzőművészeti élet méltán elismert szakemberei által tartott órák minden alkalommal más és más területre engedtek betekintést. A kiváló referensi szervezés biztosította változatosságot és a magas színvonalat.

A művészeti management / kurátor képzést ajánlom mindenkinek, akinek célja a szakmában való jártasság megszerzése, vagy az addigi ismeretek mélyítése.

Horváth Judit (2010 - 2011)

A Werk elvégzése óta sokkal bátrabb vagyok, minden olyan munkába belekezdek, amit korábban nem mertem elvállalni, mert nem bíztam magamban. A Werk óta jobban tudok érvényesülni, ennek köszönhető, hogy a L Office-ban dolgozhatok. A Godot Galériától is nagyon sok segítséget kaptam, tehát fontos szakmai kapcsolatokat szereztem.

Kopasz Kinga (2010 - 2011)

Nekem csak jó emlékeim vannak a Werk Akadémiáról, rengeteget számított, hogy elvégeztem a képzést. Jelenleg egy galériában dolgozom Balatonfüreden, ami remek alap arra, hogy egyszer talán magam is egy kis galéria tulaja lehessek.

Tornoczky Mónika (2010 - 2011)

Munkámban közvetlenül is felhasználható ismereteket kaptam, nagyon hasznos volt az interjúkészítési-, adási technikák tárgy, sajtóanyag készítés. Elsősorban kapcsolati rendszeremben hozott változást a Werk, új emberekkel ismerkedtem meg, akikkel később munkakapcsolatba a kerültem.

Udvardy Dávid (2007 - 2008)

http://www.youtube.com/watch?v=2BZ4H-6KbKA&feature=youtu.be

Szűcs Nóri (2008 - 2009)

Ha jobban meggondolom, a werkes időszakom alatt alakult ki bennem, hogy pontosan milyen irányban szeretnék előre haladni. Nem véletlenül: a tréningek és a különböző gyakorlati feladatok során egyértelműen fejlődött az önismeretem. Elég jó csoportunk volt, többekkel azóta is tartom a kapcsolatot, illetve sikerült az elmúlt években kölcsönösen előnyös dealt kötnünk.

Bloggerként szereztem a legnagyobb sikereket. Megjegyezném, hogy a Werk alatt szerettem meg írni, előtte utáltam, hiába próbáltak középiskola óta az írás felé irányítani, a Werk előtt ellenálltam.

Vámos Péter (2007 - 2009)

A Werk alapvető változást hozott az életemben, itt döntöttem el, hogy változtatok. A Werk sok új kapcsolatot hozott számomra, ezek új munkákat hoztak. Míg létezett, a Werk révén kerültem a Krétakör színházba.

Werk Író és Szerkesztő Műhely

Bódi Attila ( 2016-2017), a Lázadni veletek akartam című regény írója

Tizennégy voltam, amikor első verseimet elkövettem. Tizenhat, amikor eldöntöttem, hogy író leszek. Aztán eltelt harminc ilyen meg olyan év. Negyvennégy lettem, amikor a Werknél pár neves és kegyetlen író szerteszét szedte a szövegeimet. Negyvenhét, amikor megjelent az első regényem. (folyt. köv.)
 
Demjén Zsófia ( 2016-2017)
 
Sokat köszönhetek a Werk Akadémia kreatív (szép) írás szakának. Legelsőként említeném az igen szerencsés évfolyamot, amelynek részese lehettem, mert mind a tanárok, mind a diákok személyében nagyszerű embereket ismerhettem meg.
Az iskola híres rugalmasságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a lelkes írós csapatunknak sikerült egy plusz félévvel megtoldatni a tankeretet, amihez a mi szavazataink alapján szerveztek a hazai kortárs írók közül oktatókat.
Emellett werkes diákként szabadon áthallgathattunk a párhuzamosan folyó oktatásokba is. Átjárhattam a filmes évfolyam forgatókönyves és rendezés óráira, és részt vállalhattam az ott folyó munkákban, többek között besegíthettem egy vizsgafilm forgatókönyvébe is, ami abszolút kezdőként óriási élményt jelentett.
Mindezeken felül a végzést követő könyvhéten már az első novellám megjelenését ünnepelhettem, jelenleg pedig a sci-fi kalandregényemen dolgozom.
A rengeteg hasznos tudás és tapasztalat, amit itt kaptam, jótékony ködbe vonják a tantermek kényszerű hangszigetelési és klimatikus hiányosságait, melyektől remélhetőleg a későbbi évfolyamok már mentesülnek!
Öregdiákként minden leendő werkesnek ezúton kívánok minél gyümölcsözőbb team munkát! 

Molnár Éva (2016-2017)

Gyakorlatias gondolkodásmód, szemléletváltás röviden ez az, amit a Werknek és az ott oktató szakembereknek köszönhetek.  A művészet tanít, szórakoztat, nevel, ezt így együtt mind megkaptam. Kinyílt a szemem olyan dolgokra, amelyek mellett eddig elmentem, fel sem tűnt és talán nem is érdekelt. Engem személyesen lenyűgözött az a sok nagy tudású, lelkes, szerény és türelmes szakember akikkel kapcsolatba kerültem. Szinte küldetésnek érezték, hogy a szakmájukat megismertessék a hallgatókkal. Barátságos környezetben, családias hangulatú beszélgetések és építő jellegű kemény kritikák közepette formálódtunk, okosodtunk. Ráérős szeszélyből, abszolút külsősként kezdtem neki a tanulásnak és magam is meglepődve tapasztalom nap, mint nap, hogy a tanultakat hasznosítani tudom a munkámban és a magánéletemben is. Örülök és büszke vagyok, ha látom, volt ?tanuló társaim? a szakmában is nevet szereznek/szereztek maguknak.

Biczi Tamás (2011 - 2012)

http://www.youtube.com/watch?v=DsD_QKnYBJQ&feature=youtu.be

Karsay Krisztina (2012 - 2013)

Általában kevés dologban vagyok teljesen biztos, de amikor a felvételi vizsgán együtt rötyögtünk a tisztelt bizottsággal, rögtön tudtam, jó helyre kerülök. Pedig a java még csak ezután jött! A Werk igazi nyitott, befogadó szellemi műhely, válogatott tanári gárdával, nem győzöm még ma is ülepíteni az itt tanultakat. S amit felnőtt fejjel nagy élmény volt megtapasztalni: a Werkben a tanulás nem az a frontális, szorongást keltő izé, amiben az én generációm szocializálódott, hanem kézenfogó, bátorító, konzultatív, néha értemharagvó - bennem az a bizonyos csap pont ettől nyílt ki.

Szútor Vivien (2009 - 2010)

Nagy örömmel fogadtam a megkereséseteket, nagyon szerettem a Werkbe járni. Jó ötletnek tartom az öregdiákok utáni érdeklődést, és remélem, hogy nekünk is csaptok majd egy tipikus frenetikus werkes bulit, ahol felidézhetjük a szép emlékeket az egész iskolával együtt.
A Werkbe én ugye nagyon fiatalon kerültem be (16 évesen) és iszonyatos nagy megtiszteltetés volt, hogy megismerhettem annyi embert, és hogy egyáltalán beszélhettem a kortárs íróinkkal, akik az órákat tartották nekünk.
Az önismeretemben mérföldkövet jelentett, az órák során mindig rájöttem valami új dologra magammal kapcsolatban. Ugyan publikálni nem hiszem, hogy fogok, legalábbis még nagyon nem tartok ott, de a tanároktól is nagyon sok lelkesítést kaptam. Ösztönzően hatottak rám, amiket mondtak.  Az ember leggyengébb pontjai kerülnek az írás során elő, ezeken kell valahogy túljutni és megírni, aztán kívülről nézni a saját történetünket, ami nagyon nehéz. Ebben is sokat segítettek a tanáraink. Nem egyszer felhívták rá az ember figyelmét arra, hogy ugyan én lehet, hogy értem amit írok, de attól más még nem biztos, hogy fogja.
A Werk nagyon sokat segített abban, hogy elkezdjem az önmagam megtalálásához vezető utat. Már gimiben is az irodalom volt a kedvenc tantárgyam, és faltam a könyveket. Persze, az irodalomtanárommal folyamatos összeütközéseink voltak, mert nekem is megvolt a saját határozott véleményem a művekről. Azt, hogy a Werkre járok, csak akkor tudta meg, amikor már elvégeztem a Werket. A tanárom nem igazán értékelte, hogy kortárs írók olvassák a munkáimat. (Legalábbis én így vettem észre.)
Igazából a werkes tanáraimnak köszönhetem, hogy nem utáltam meg az irodalmat és megbirkóztam a tanárommal. Ugyan az érettségim lehetett volna jobb is, de a fogalmazásaim nem igazán tetszettek ... állítólag túlzottan elvesztem a részletekben. De hát épp ez a szép az írásban, persze érettségin ezt keretek közé kellett volna szorítani, de az olyan unalmas, kinek van ahhoz kedve.
Ősszel kezdtem a jogi kart és remélem, hogy ebben a félévben több időm jut majd az írásra. A jogi szaknyelv rémes, de majd csak hozzászokom, viszont nagyon remélem, hogy ez egyéb helyen nem fog érződni.
Máig féltve őrzöm a tanáraim által dedikált könyveket, imádtam, amikor a Cserna-Szabó tőlem kérdezte, hogy de mit írjak neked bele?! Ilyet kérdez egy író J.
Nagyon sok új könyvélménnyel gazdagodtam, a werk nyitotta ki a szememet a kortárs vagy a "már pont nem kortárs, de nem olyan régi gimiben soha elő nem kerülő írók" könyvére. Emlékszem, az első órán Gerlóczytól olvastuk az Igazolt hiányzást, amiben a főhős magát mentegeti a sok iskolai lógás miatt. Hazaérve meg is mondtam Anyukámnak, hogy én nem leszek unalmas kocka, helyette inkább vad zseni, és nem fogok iskolába járni, inkább olvasok, írok és múzeumba járok. Mondanom se kell, hogy elgondolkozott azon, hogy merjen-e engedni a második órára.
Még Sallinger Ricsi óráján beszélgettünk a céljainkról, hogy kinek mi a legfontosabb, amit el szeretne érni az életében. Én egyszerűen csak annyit válaszoltam, hogy felnőni, amire egy hatalmas döbbenet volt a reakció.  Szerintük az egyik legnehezebb célt tűztem ki magam elé. Hát, igazuk volt. Bármikor is úgy érzem,hogy igen,mostmár felnőttem, mindig rájövök, hogy nem, annyira mégsem. Persze ez nem mindig baj.  
Nagyon sok új embert, új élményeket és nagyon jó hangulatú bulikat köszönhettem a Werknek.

Gasztrowerk

Varga Vera ( 2016-2017)

 

Két félévet jártam a Werk Adkadémia Gasztrowerk szakára, amit annyira megszerettem, hogy azóta is visszajárok bizonyos alkalmakra. A képzés során az ország legjobb éttermeiben volt lehetőségem enni/inni. Olyan ízélményekkel találkoztam, mint azelőtt soha. Számos étterem konyháján jártam, betekintést nyertem a kulissza titkoba. Az ország legjobb séfjei meséltek kendőzetlenül a hazai vendéglátásról, adtak tippeket a legjobb beszerző helyekre és elkészítési módokra. Számtalan inspiráló történetet hallhattam és nem utolsó sorban rengeteg új ismerettségre és barátságra tettem szert.

Kerekes Tibor (2010 - 20111)

http://www.youtube.com/watch?v=Mqz5K4q-M-c&feature=youtu.be

Pálma Ilona  (2010-2011)

A Werkben hittem el igazán, hogy az addig oly távolinak tűnő gasztronómiai megújulás Magyarországon is valóság, és hétről hétre találkozhattam olyan emberekkel, akik rengeteget dolgoztak azért, hogy minél többen kötelezzék el magukat a jó minőségű étel és ital fogyasztása mellett. A GasztroWerkben szerzett meghatározó élmények, is hozzájárultak, hogy augusztus végén megnyitottuk Győr belvárosában a Celláriumot, egy kicsi boltot, a polcokon csupa finomsággal. Én így próbálom Haladó Hedonistaként továbbadni a Werkben tanult, tapasztalt szemléletmódot, remélem sokak örömére.