Segal ViktorSegal Viktor

vendéglátás

1987-ben indult el az első érettségizetteket toborzó szakácsiskola Budapesten. Bár a családom tagjai generációkra visszamenően jogászok, nem volt kérdés, hogy jelentkezem, hiszen világéletemben imádtam főzni. A budapesti Hiltonban eltöltött gyakornokidő után aztán felmerült a lehetőség, hogy egy görögországi, a Hilton lánc égisze alatt úszó hajómonstrumon kezdjem a pályafutásom, ám a hat hónapos kihajózás gondolata nem tett felhőtlenül boldoggá. Ezért, amikor meghívás érkezett a Tel-Aviv-i Hilton szállodából, nem mondtam nemet. Egy százfős szakácsgárda kellős közepébe csöppentem, ahol tíz ország nációi keveredtek. Sokat tanultam a szakmáról és az életről is, kulinárisan azonban kevésbé jelentett kihívást, hiszen ez egy gyár volt. Kétségtelenül elegáns, és vitathatatlanul drága, ám mégiscsak gyár. Nagy élmény volt ellenben beletanulni a közel-keleti létezésbe, ahol más a gesztikuláció, és más a hanghordozás is, mást jelent egy arckifejezés, és mást üzen egy mosoly.