Rólunk írták

Be what you wanna be! - Egy volt werkes írása

Amikor elhatároztam, hogy a reál oldalam után a kreatív énemnek is teret adok elkezdtem keresni a lehetőségeket, oktatásokat, több helyen is érdeklődtem, végül a Werk Akadémia mellett döntöttem. Nagyon szimpatikus volt, ahogy Panni (Simon Panni szakreferens) előzetesen tájékoztatott az iskoláról, az oktatásról, valamint a felvételi menetéről. Így jelentkeztem a Werk stylist képzésére. A felvételi elbeszélgetésen Réz András filmesztétával beszélgettünk. Majd a végén megkaptam a pecsétet!:) Tehát felvettek!

A képzés egy éves. Az oktatás a hét három napján délutántól estig tartott. Rengeteg mindent tanultunk, olyan szakemberektől, mint pl. Lakatos Márk, Sipos Zsolt, Kiss Szilárd, Lang Szonja, Csalár Bence, Szipál Márton, Merő Péter…
Sokakban felvetődhet a kérdés, hogy vajon egy ilyen szakon mit tanulhatnak a diákok?! Hisz a stylist “csak öltöztet” ..

A tanév alatt tanultunk viselettörténetet, alapanyag és ruhatervezési ismeretet, personal stylingot, photoshop alapismeretet, stíluskommunikációt, valamint divatrajzot. De volt olyan óránk ahol például a stylist együttműködéséről beszélgettünk sminkessel, vagy fodrásszal. Ezeket az órákat is elismert szakemberek tartották mint pl. Pásztor László, vagy Magyar Eszter.

A Werk nagyon gyakorlatorientált, hiszen mindenki számára fontos, hogy az iskolapadban tanultakat a gyakorlatba is át tudják ültetni és ismeretségeket szerezhessenek. Ha jól emlékszem előbb voltam gyakorlaton, mint ahogy a tanév megkezdődött volna. Az első gyakorlati helyem az Árkád őszi divatbemutatóján volt. Svantner Szilvi, valamint Hettich Dóri stylistok irányításával. A másfél hónapos gyakorlat alatt beleláttunk egy divatbemutató felépítésébe, lebonyolításába , valamint az utómunkálatokba is. Ezen kivül sok más lehetőségünk volt még arra, hogy kapcsolatokat építsünk és fejlődjünk, tapasztaljunk. Öltöztettem még a Sütő Enikő modelliskolában, Mero-Freywille bemutatón, Celeni bemutatón. Hogy csak párat említsek.

Visszatérve az iskolai oktatásra, mindkét félév végén a záróvizsgán egy fotózást kellett csinálnunk. Az első félévben még párban egy videóklipből inspirálódva kellett a stylingot a pozókat kitalálnunk. A fotóst és helyszínt a Werk biztosította ezzel könnyítve a diákok munkáját.

A második féléves záróvizsgan egy filmből kellett inspirálódnunk. Itt már egyedül teljesen önállóan kellett lebonyolítanunk a fotózást, a fotós, a modell a helyszín kiválasztása is a mi feladatunk volt.

A két nagy vizsgánk mellett sok beadandónk volt, valamint rengeteg kreatív feladatban is részt vehettünk! Folyamatosan fejlődtünk és tanultunk: alázatot, kitartást, szorgalmat.

Én ezért szerettem Werkes lenni.

A posztban megjelent képek az első és második féléves vizsgamunkáim. A fekete fehér képekért köszönet Lovagi Milán fotósnak és Horváth Olivér modellnek!  A színes képekért pedig Jónás Jácint fotósnak, Peleskey Bence modellnek, a Werknek a helyszínért és Tőzsér Dorottyának a közös munkáért! ❤️

Love,
Lilian

https://brliliant.wordpress.com/2016/07/13/be-what-you-wanna-be/